KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül: "Ülkeleri Güçlü Kılan, O Ülkelerin Girişimcileridir"

10.04.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül: "Ülkeleri Güçlü Kılan, O Ülkelerin Girişimcileridir"


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul’da gerçekleştirilen Dünya Türk Girişimcileri Kurultayı gala yemeğine katılarak, bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Gül, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM) iş birliğiyle gerçekleştirilen Dünya Türk Girişimciler Kurultayı’nın gala yemeğinde yaptığı konuşmada, devletin önemli temsilcilerinin katıldığı ve kendisinin de gün içerisinde takip ettiği kurultayla etkileyici ve heyecanlandırıcı bir buluşmanın gerçekleştiğini kaydetti.

“Kurultay Çok Faydalı Olacaktır”

Heyecan ve enerji veren bu buluşmadan bir sinerji çıkacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, bu buluşmanın dünyanın dört bir yanına dağılmış Türklerin birbirini daha çok tanımasına, iş birliği yapmasına aracı olacağını ve bu iş birliğinin de ticarete ve ekonomiye fayda sağlayacağını belirtti.

“Küresel Güç Türkiye”

“Bu buluşma hepimiz için gurur vericidir. Bu toplantıyı en güzel şekilde ifade eden; afişlerde de gördüğüm ‘Küresel güç Türkiye’ tabiri, aslında gerçekleşmektedir. Türkiye’yi gerçekten küresel bir güç olarak görmek bir hayal değildir. Türkiye, özellikle son yıllarda, başta silahlı gücü ki bunu en güzel şekilde Türk Silahlı Kuvvetleri temsil etmektedir, onun yanına yeni bir güç olarak Türk ekonomisini eklemiştir. Türkiye, 1 trilyon dolara ulaşan harcama paritesine göre gayri safi milli hasılası G-20’nin içerisinde olan bir ülkedir. Türk ekonomisinin yanında, Türk demokrasisinin derinleşmesini, ‘soft power’ dediklerini de eklediğimizde Türkiye, gerçekten sadece bölgesinde değil, bütün dünyada dikkati çeken ve herkesin yakından takip etmeye başladığı bir güç haline gelmektedir” dedi. Cumhurbaşkanı Gül, herkesin büyük bir gayret sarf ettiğini, bir taraftan devlet yetkililerinin, Hükümet başta olmak üzere devletin tüm birimlerinin, diğer taraftan da iş dünyasının el ele vererek, bu çalışmayı yaptığını anlattı. Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin demokratik ve ekonomik reformlar gibi köklü reformlara tabi tutulduğunu vurguladı.

“Devlet, Girişimcilerin Önünü Açacaktır”

İnsanların milyonlarca dolarlık değerlerini, Türkiye’nin geleceğine ve hukuk sistemine güvendikleri için ülkemize yatırdığına işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, yapılacak çok şey bulunduğunu ifade etti ve “Devlet sizin önünüzü açacaktır. Hükümetler sizin önünüzü açacaktır. Dış dünya ile ilişkilerinizi kolaylaştırmak için vergi muafiyet anlaşmalarını imzalayacaktır ki, sizler dışarıda da, içeride de büyük işler yapabilesiniz ve rekabet üstünlüğünü ele geçirebilesiniz. Devlet yine başka ülkelerle yatırımları koruma, teşvik anlaşması yapacaktır ki, sizler başka bir yere yatırım yaparken emin olasınız. Herhangi bir şekilde sıkıntıya düşerseniz, arkanızda sağlam anlaşmalar, garantiler olsun. Yine devlet başka ülkelerle serbest ticaret anlaşmaları yapacaktır ki, siz mal satarken gümrük muafiyetleriniz, fiyatlarda rekabet üstünlüğünüz olsun” sözleriyle konuşmasını sürdürdü.

Son yıllarda büyük mesafeler katedildiğini, Yemen’den Fas’a, Suriye’den birçok komşu ülkeye kadar serbest ticaret anlaşmalarının yapıldığını, bunlar olmadan bile büyük işler yapan Türk iş adamlarının, önlerindeki bariyerler kaldırıldıktan sonra çok daha büyük işler yapacağına inandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, gittiği ülkelerde bazı büyük projelerin Türk müteahhitleri ve iş adamları tarafından gerçekleştirildiğini görmekten büyük gurur duyduğunu belirterek, “Neredeyse hangi ülkeye gidersek o ülkede bir Türk izi var” dedi.

“Hangi Ülkeye gitsek, O Ülkede Bir Türk İzi Var”

Türkiye’den kalkıp başka ülkelere yerleşen girişimcilerin oralardaki ikinci, üçüncü jenerasyonlarının bugün çok başarılı örnekleri bulunduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, “Şimdi onlar, bazen o ülkelerden buraya gelen devlet başkanlarının, başbakanların heyetlerinde yer alıyorlar. Schröder’in, Merkel’in heyetleriyle geliyorlar. Bütün bunlar Türkiye’yi ve hepimizi çok güçlü yapmaktadır. Ben gittiğim ülkelerde büyük bazı projelerin, o ülkelerin iftihar ettiği projelerin Türk müteahhitleri, Türk iş adamları ve Türk mühendisleri tarafından gerçekleştirildiğini görünce, inanın ki çok büyük bir gurur duyuyorum. Hangi ülkeye gidersek, o ülkede bir Türk izi var. O ülkede sizlerin bir eseri var. Onların hepsi Türkiye’nin onur kaynağı olmaktadır” sözleriyle konuşmasına devam etti ve bundan sonra da çok daha büyük dayanışma, iş birliği ve ortaklıkların gerçekleştirilme vaktinin geldiğini vurguladı.

“Bugün artık ülkeleri güçlü yapan, o ülkenin müteşebbisleri, iş adamları, girişimcileridir” diyen Cumhurbaşkanı Gül, iş adamları ne kadar başarılı olursa Türkiye’nin de o kadar çok başarılı olacağını, iş adamları ne kadar çok üretirse Türkiye’nin de o kadar çok büyük bir üretim merkezi haline geleceğini belirterek, “Ne kadar çok satarsanız, devlet adamları da çıkıp ihracat rakamlarıyla o kadar övünecektir. Onun için el birliği içerisinde inanıyoruz ki çok daha büyük işler başarılacaktır” diye konuştu.

“Özel Sektöre Öncelik Veriyorum”

Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, özel sektöre öncelik verdiğini, gerek gezilerinde olsun, gerek ülke içerisindeki faaliyetlerinde olsun iş adamlarını yakından takip ettiğini ve onlarla beraber olmaktan da daima gurur duyduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Gül’e konuşmasının ardından, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu teşekkür plaketi sundu.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı