KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül Belçika'ya Gitti

25.03.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül Belçika'ya Gitti


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Avrupa İş Zirvesi"ne katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Belçika'ya gitti.

 

           

 

Cumhurbaşkanı Gül, "Avrupa İş Konfederasyonu" (EUROBUSINESS) ile Belçika Girişimciler Federasyonu tarafından, Avrupa Birliği Komisyonu ve Çek Cumhuriyeti Dönem Başkanlığı'nın da desteğiyle gerçekleştirilecek "Avrupa İş Zirvesi"ne şeref konuğu olarak katılacak.

AB Komisyonu'na Cumhurbaşkanı Düzeyinde İlk Ziyaret

Cumhurbaşkanı Gül, Brüksel'e hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, seyahatinin Türkiye'den AB Komisyonu'na cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan ilk ziyaret olması bakımından özel önem taşıdığını ifade etti.

Brüksel'de, AB Komisyonu Başkanı Barroso ile görüşeceğini ve düzenlenecek çalışma yemeğine katılacağını aktaran Cumhurbaşkanı Gül, AB Komisyonu ile en üst düzeyde gerçekleştirilecek görüşmelerde Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri bağlamındaki gelişmeler ile bölgesel ve küresel sorunları ele alacaklarını bildirdi.

7. Avrupa İş Zirvesi

Cumhurbaşkanı Gül, bu yıl yedincisi düzenlenecek Avrupa İş Zirvesi'nin, Avrupa'daki özel sektör çatı kuruluşları ile üst düzey siyasi karar alıcılarını buluşturan en önemli etkinlikler arasında yer aldığına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Gül, Avrupalı yetkililer ve önde gelen iş çevreleriyle zirve çerçevesinde yapacağı ikili görüşmelerde, Türkiye'nin Avrupa Birliği'yle ilişkilerinde kat ettiği mesafeyi etraflıca ele alacaklarını bildirdi.

Ziyaret çerçevesinde, Belçika Kralı II. Albert ile bir görüşme gerçekleştireceğini, Belçika Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Karel De Gucht'ü de kabul edeceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, "Bu görüşmelerimizde, Belçika'yla ikili ilişkilerimizi ve bölgesel konuları tüm yönleriyle en üst düzeyde ele alacağız. Brüksel ziyaretimin, hem Belçika ile ikili ilişkilerimizin hem de AB üyelik sürecimizin ele alınması ve bu sürece gösterdiğimiz ilginin tezahürü açısından faydalı olacağı kanaatindeyim" dedi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı