KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül Ankara'ya Döndü

17.03.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül Ankara'ya Döndü


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 5. Dünya Su Forumu’na katılmak için bulunduğu İstanbul’daki temaslarını tamamlayarak Ankara’ya döndü.

Cumhurbaşkanı Gül, 16 Mart Pazartesi günü su ile ilgili uluslararası düzeyde en önemli ve kapsamlı toplantı olan ve ülkemizin ev sahipliği yaptığı 5. Dünya Su Forumu’nun açılış oturumuna ve forum kapsamında düzenlenen Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, zirvenin ardından gerçekleştirdiği ikili temaslar çerçevesinde Monako Prensi II. Albert, eski Japonya Başbakanı ve Başbakan Özel Temsilcisi Yoshiro Mori, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile ayrı ayrı görüştü ve Tuvalu Başbakanı Apisai Lelemia`yı da kabul etti.

Forum tarihinde ilk kez bir Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi düzenlenmesi, 5. Dünya Su Forumu’nun getirdiği en önemli yeniliklerden birini oluşturuyor. “Farklılıkların Suda Yakınlaşması” ana temasıyla İstanbul’da başlayan Dünya Su Forumu’nda, 192 ülkeden devlet ve hükümet başkanları ile ilgili bakanlar, çok sayıda parlamenter, 1500’e yakın basın mensubu, yerel yöneticiler, iş, bilim, akademi dünyası ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri dâhil olmak üzere 23 binin üzerinde katılımcı hazır bulundu.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı