Bayan Gül'den 8 Mart Resepsiyonu

08.03.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Hayrünnisa Gül, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Cumhurbaşkanlığı'nda görev yapan bayan personel ile erkek personelin eşlerine Çankaya Köşkü'nde bir resepsiyon verdi.

Resepsiyon öncesinde konuşma yapan Bayan Gül, bu anlamlı buluşmadan duyduğu mutluluğu dile getirerek sözlerine başladı. Bayan Gül, konuklarına "Bizler Cumhurbaşkanlığı ailesinin fertleyiz ve bugün burada aslında bir aile toplantısı yapıyoruz. Görevimiz, makamımız, yaptığımız iş her ne olursa olsun, bir vücudun organları gibi birbirimize bağlıyız" diye seslendi.

Üreten kadın sayısının hızla arttığına ve kadınların her alanda başarıyı yakaladıklarına işaret eden Bayan Gül, anne, eş ve eğitmen rolleri taşıyan kadınların, düşünceleri, hayalleri ve duygularıyla öncelikle bir birey olduğuna dikkat çekti.

Kadınların sürekli kendilerini geliştirmesi ve eğitmesi gerektiğinin altını çizen Bayan Gül, kadın sorunlarına değinerek, bu sorunların ancak toplumun bir parçası olarak algılanıp, bütünün içinde ele alındığı zaman kalıcı ve sağlıklı çözüme ulaşacağını bildirdi.

"Gerek sosyal, gerekse ekonomik alanda çıtayı yükseltmediğimiz sürece uzun yıllar daha, 8 Mart'larda aynı sorunları dile getirmeye devam ederiz" diyen Bayan Gül, şartlar ne olursa olsun kadınların daima gelişimi, değişimi ve ilerlemeyi hedeflemesi gerektiğini kaydetti.

Toplantıya, başarılarıyla dünya çapında adını duyuran Halkla İlişkiler Uzmanı Betül Mardin de katıldı. Bir bayan olarak iş hayatıyla ilgili deneyimlerini katılımcılarla paylaşan Mardin, kadınların kendilerine bir hedef koymaları halinde mutlaka başarıya ulaşacaklarını belirtti.

Konuşmaların ardından konuklarına bir resepsiyon veren Bayan Gül, bir süre onlarla sohbet etti.

           

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı