KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül İstanbul'da

11.02.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül İstanbul'da


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çeşitli temaslarda bulunmak üzere İstanbul'a gitti.

Cumhurbaşkanı Gül, çalışma ziyareti için İstanbul'a gelen Mısır Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ile Çırağan Sarayı'nda görüştü. Görüşme sonrasında her iki cumhurbaşkanının başkanlığında heyetler arası görüşmelere geçildi. Görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı gerçekleştirildi.

 

 

Cumhurbaşkanı Gül basın toplantısında yaptığı açıklamada, Doğu Akdeniz'in iki önemli ülkesi olarak, Türkiye ve Mısır'ın bölgede güvenliğe, istikrara ve barışa önem verdiğini söyledi.

Bu çerçevede özellikle Gazze'de yaşanan büyük trajedinin bir daha yaşanmaması için karşılıklı çalışma içinde olunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin, Filistinliler arasında bir ulusal uzlaşı hükümetinin kurulması, ayrılıkların giderilmesi konusunda Mısır'ın yaptığı çalışmaları takdir ettiğini ve bunlara katkı sağlayacak her türlü faaliyeti desteklediğini belirtti.

İsrail'de yeni bir hükümetin kurulacağını ve ABD'de de yeni bir yönetim olduğunu anımsatan Cumhurbaşkanı Gül, bütün bu yeni şartlar karşısında Filistin ile uzlaşmaya varılmasının, Araplar arasında bütünlüğün sağlanmasının hayatî önem taşıdığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Gül, Gazze'nin yeniden imarına katkı sağlayacak ülkelerin 2 Mart'ta Mısır'da yapacağı toplantıya Türkiye'nin, Dışişleri Bakanı Ali Babacan başkanlığındaki bir heyetle katılacağını söyledi.

Ziyaret çerçevesinde ikili ilişkileri de gözden geçirme imkânı bulduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, iki ülke arasındaki iş birliğinin stratejik bir önem kazandığına işaret ederek, Cumhurbaşkanı Mübarek'e ikili ilişkilerin bu noktaya taşınmasındaki rolü nedeniyle teşekkür etti.

İki ülke arasında siyasi ve güvenliği ilgilendiren konularda düzenli istişarelerde bulunulduğunu, ekonomik ve askeri ilişkilerin iyi durumda olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, geçen sene Mısır'a yaptığı ziyaret sırasında her kademeden gördükleri misafirperverliğe de teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Gül, Mısır Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mübarek onuruna Çırağan Sarayı'nda bir akşam yemeği verdi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı