KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül: "Yeni Yıl Barış, Huzur ve Kardeşlik İçinde Geçsin"

31.12.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül: "Yeni Yıl Barış, Huzur ve Kardeşlik İçinde Geçsin"


Mesajında, ülkemiz ve dünyamız için önemli gelişmelere sahne olan bir yılı daha geride bırakarak, umutları canlı tutarak yeni bir yıla girildiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, 2009 yılının başarılı geçmesi ve hedeflerin gerçekleştirilebilmesi için hep birlikte büyük bir gayret içinde bulunulduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanı Gül, "Günümüzün belirsizliklerle dolu siyasi, ekonomik, kültürel ve çevresel şartları karşısında, ülkemizin önüne yeni ufuklar açmak konusundaki kararlılığımızı sürdürüyoruz. Bu kararlılığın toplumumuzda bir mutabakata dönüştüğünü görmekten büyük memnuniyet duyuyorum" dedi.

"Türkiye Son Yıllardaki Reformlarla Adeta Bir Devrim Gerçekleştirdi"

Cumhurbaşkanı Gül, önümüzdeki dönemde AB üyelik sürecinin hızlı ve kararlı bir şekilde götürülmesinin, ülkemizdeki güven ve istikrar ortamının korunmasının önemine işaret ettiği mesajında, Türkiye'nin son yıllarda yaptığı cesur ve radikal reformlarla "adeta bir devrim" gerçekleştirdiğini, bu hamlelerin dünyada takdirle karşılandığını bildirdi.

Dış politikadaki diplomatik ataklarla tüm dünyanın saygısını kazanan ülkemizin güçlü ve itibarlı konumunun iftihar vesilesi olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine seçilmesinin bu konumunu pekiştirdiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Gül, bu gelişmeyi doğru, realist ve akılcı yaklaşımlarla devam ettirilen barışçı politikaların bir tezahürü olarak değerlendirdiğini ifade etti.

"Açık Toplum Olma Yolunda Hızla İlerliyoruz"

Türkiye'nin açık toplum olma yolunda hızla ilerlediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, şiddet barındırmayan her türlü düşüncenin özgürce dile getirilebilmekte olduğunu, herkesin düşüncesini demokratik olgunluk içinde rahatça ifade edebildiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Gül. "Sorunlarımız derinliğine tartışılarak aşılabilmektedir. Ülkemizin gerçekleştirdiği ekonomik ve sosyal dönüşümle birlikte milletimiz kendine güvenen, daha modern, daha üretken bir toplum haline gelmektedir" dedi.

"Farklılıklar ve Çeşitlilikler Zenginliğimizdir"

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkesin eşit olduğunun altını çizerek, "Her Türk vatandaşı etnik kökeni, dili, inancı ve siyasi görüşü ne olursa olsun bu milletin ayrılmaz bir parçasıdır. Her zaman vurguladığım gibi, farklılıklar ve çeşitlilikler zenginliğimizdir. Ancak tüm farklılıkları ortak bir idealde, hedefte bütünleştiren vatandaşlık bağımızdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, geçtiğimiz yıl terörle mücadele konusunda ciddi adımlar atıldığını ve Türkiye'nin özgürlükleri sınırlamadan teröre karşı yürüttüğü haklı mücadelenin uluslararası camiadan daha çok destek görmeye başladığını belirtti.

"Ekonomik Krizi Dayanışma ile Atlatabiliriz"

Ülkemizin dünyada yaşanan ekonomik krizin etkilerini, dayanışma ve iş birliği içinde, en az etkiyle atlatma gücüne ve potansiyeline sahip olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, devlet ve hükümet kurumları ile işveren ve çalışanların birbirleriyle dayanışma ve ortak anlayış içinde olmalarının önemine dikkat çekti.

Yeni Yıl Dilekleri

Cumhurbaşkanı Gül mesajında, yeni bir yıla girerken, şiddetten, terörizmden, ırkçılık, ayrımcılık ve aşırılıklardan arındırılmış, yoksulluk ve yolsuzluğun olmadığı, tabiat değerlerinin korunduğu, insanların barış içinde kardeşçe bir arada yaşadığı bir dünyaya ulaşma yolundaki umudunu dile getirdi. Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, "İnsanlığın ortak geleceğinin, güvenliğinin ve refahının inşası için ülkeler arasındaki iş birliği ve dayanışmanın daha da geliştirilmesini diliyorum. 2009 yılının ülkemiz ve dünyamız için barış, huzur ve kardeşlik içerisinde geçmesini temenni ediyorum" dedi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı