KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül Malatya'da İstihkâm Alay Komutanlığına Sancak Tevcih Etti

19.11.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül Malatya'da İstihkâm Alay Komutanlığına Sancak Tevcih Etti


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ziyaretlerde bulunmak ve 2. Ordu Komutanlığı bünyesinde kurulan İstihkâm Alay Komutanlığına sancak tevcih etmek üzere Malatya'ya gitti.

Malatya'da önce Valiliği ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılandı. Vali Halil İbrahim Daşöz'e Malatya'yı ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, vatandaşların ilgisine teşekkür ederek, "Bu aslında benim şahsımda Türk milletine ve devletin birliğine gösterilen saygıdır" dedi. Ziyaret sırasında Vali Daşöz, Cumhurbaşkanı Gül'e kuru kayısı ve el işi dokuma hediye etti.

 

 

2. Ordu Komutanlığını ziyaret eden ve öğle yemeğinde iş adamlarıyla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra 2. Ordu Komutanlığı bünyesinde kurulan İstihkâm Alay Komutanlığına sancak tevcih etti. Bu törenle Cumhurbaşkanı Gül, askerî bir birliğe ilk kez sancak vermiş oldu.

Cumhurbaşkanı Gül İnönü Üniversitesi'nde Basın Mensuplarının Sorularını Yanıtladı

Belediye Başkanlığını ziyaretinin ardından, Malatya programının son durağı olan İnönü Üniversitesi Rektörlüğü'nü ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, gün içinde gerçekleştirdiği temasları değerlendirdi ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Gül sözlerine, Ağrı-Sinekliyayla'da şehit olan binbaşımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve Türk Milleti'ne başsağlığı dileyerek başladı.

Terörle mücadelenin uzun soluklu olduğuna işaret eden ve mücadelenin sonuna kadar kararlılıkla sürdürüleceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, bu mücadelede hem komşu ülkelerle hem de uluslararası güçlerle iş birliğinin önemli olduğunun altını çizdi.

"Irak'ta Bölgesel Yönetim Terörle Mücadelede Sorumluluk Hissetmeye Başladı"

Amerika Birleşik Devletleri'nin Irak'tan çekilmesinin terörle mücadeleyi zayıflatmayacağını belirten Cumhurbaşkanı Gül, Irak'taki merkezî ve bölgesel yönetimlerin terörün başlarına bela olacağını gördüğünü kaydetti.

Özellikle bölgesel yönetimin terörle mücadelede üzerine düşeni yapma sorumluluğunu hissetmeye başladığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül "Amerika Birleşik Devletleri Irak'tan çekilince değişen bir şey olmayacaktır. Merkezî hükümet zaten bu konuda kararlıdır. Güçleri yetmediği için üzerlerine düşeni şimdiye kadar yapamamışlardır. Bu süre içerisinde onlar da kendi millî kuvvetlerini kurmaktadırlar" dedi.

"Amerikan Ordusunun Çekilmesi Kargaşaya Yol Açmayacak"

Cumhurbaşkanı Gül, Amerikan ordusunun çekilmesinin bir kargaşaya yol açağı endişesinin yersiz olduğunu belirterek, "Tam tersine bu işbirliği her alanda, terörle mücadele alanında, ekonomi ve enerji konularında daha da gelişecektir. İşte bunlara mani olmak için terör örgütü son dönemde kaygılandığı için daha hareketlenmeye başlamıştır. Ama kendilerine asla fırsat verilmeyecek, sonuna kadar ne pahasına olursa olsun bu mücadele sürdülecektir" şeklinde konuştu.

Malatya programını da değerlendiren Gül, ziyareti sırasında gördüklerinden büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Gül Malatya pogramını tamamlayarak, akşam saatlerinde Ankara'ya döndü.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı