KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül: "İzmir'i Hak Ettiği Konuma Getireceğiz"

03.11.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül: "İzmir'i Hak Ettiği Konuma Getireceğiz"


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İzmir Kalkınma Ajansı Arama Konferansı Bilgilendirme Toplantısının açılışına katıldı ve bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Gül konuşmasında, EXPO 2015'in kente kazandırılması için emeği geçenlere teşekkür ederek gerçekleştirilen çalışmalarla İzmir'in dünyanın her tarafında tanıtıldığını ifade etti.

 

 

EXPO 2015 İzmir'de gerçekleşmese de kentin bu vesileyle çok şey kazandığını bildiren, Cumhurbaşkanı Gül "Heyetler gitti, İzmir'i anlattı. Bunlar güzel birikimler oldu. Bundan hareketle daha bilimsel bir çalışmayla bu arama konferansının yapılması, herkesin tecrübesini, bildiklerini ortaya koyması ve buradan çıkarak yeni yön haritasının çizilmiş olması ve yön haritasının köşe noktalarının takdim edilmiş olması sevindiricidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin seçkin bir ili olan İzmir'in yeniden ivme kazanması, kentin tekrar bütün gücünü toparlayıp önümüzdeki yıllara kendisini hazırlaması gerektiğine işaret etti.

Kentteki büyük değişime de dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, İzmirlilere dünyayı dolaşıp yatırımcıları getirmeleri çağrısında bulunarak, "Devlet olarak biz gayret içinde olacağız. İzmir'i hak ettiği konuma kısa süre içinde getireceğiz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül törenin ardından Swissotel Grand Efes'e geçerek açılışını gerçekleştirdi.

İzmir programı kapsamında Valiliği ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, Şeref Defteri'ni imzaladı ve Vali Cahit Kıraç'tan kentin sorunları hakkında bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Gül daha sonra, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı'nı ziyaret ederek İzmir'den İstanbul'a geçti.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı