KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül: "Devletler, Yatırımları Kolaylaştırmalı"

22.10.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül: "Devletler, Yatırımları Kolaylaştırmalı"


Cumhurbaşkanı Gül, İstanbul'da akşam saatlerinde 12. Uluslararası İş Forumu Kongresine katılan konuklar onuruna verilen yemeğe katıldı.

Yemekte yaptığı konuşmada İslam dünyasının bütün renklerinin bir arada toplandığını görmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, Müslüman dünyanın sadece siyasetçileriyle, devlet adamlarıyla yakınlaşmadığını, esas yakınlaşmanın iş adamlarının, tüccarların, sanayicilerin bir araya gelmesi, birbirlerini tanıması ve bunun neticesinde de birbirleriyle alışveriş yapmaya başlamasıyla gerçekleştiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Gül, bu çerçevede açılacak olan 12. MÜSİAD Uluslararası Fuarı`nın önemli bir işlevi olacağına dikkat çekti.

İslam dünyası içerisindeki ticaretin giderek arttığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, son beş yılda Türkiye`nin İslam ülkeleriyle, komşu ülkelerle ticaretinin çok büyük bir artış kaydettiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, yatırımları kolaylaştırmak konusunda devletlere ve hükümetlere görevler düştüğünü, devletlerin aralarındaki gümrük duvarlarının kaldırılmasıyla görevli olduğunu, bu duvarlar tamamen kaldırılamıyorsa onları makul seviyelere indirmek gerektiğini kaydetti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı