KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül Söğüt Şenlikleri'ne Katıldı

14.09.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Söğüt`te gerçekleştirilen 727. Ertuğrul Gazi`yi Anma ve Söğüt Şenlikleri`ne katıldı.

Gelenekselleşen Şenlikler için geldiği Bilecik'in Söğüt ilçesinde yoğun sevgi gösterileri ve coşkuyla karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, ilk olarak, Ertuğrul Gazi Türbesi`ni ziyaret etti. Türbeye gelişinde, Bilecik Valisi Musa Çolak tarafından Türkmen poşusu bağlanan Cumhurbaşkanı Gül, türbe özel defterini imzaladı. Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra ülkenin dört bir yanından gelen Yörüklerin çadırlarını ziyaret ederek onlarla sohbet etti.

 

 

"Farklılıklar Bizim Zenginliğimiz Olacaktır"

Törende yaptığı konuşmada, Şenliklerde emeği geçen ve bu geleneği sürdürenlere teşekkür eden Cumhurbaşkanı Gül, Şenliklerin tarihimizi gözden geçirmek, ders almak, heyecan duymak ve geleceğe bakmak için güzel bir fırsat olduğunu belirtti.

Türkiye`nin bugün büyük bir dinamizme sahip olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, "Enerjimizi birbirimizle kavga ederek harcamak yerine dünya şekillenirken, dışarıya yöneltmek önümüzü açacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye`nin bütün enerjisini, Atatürk`ün söylediği gibi "Muasır medeniyetlerin üstüne geçmek için seferber etme zamanı" olduğunun altını çizerek, "Aramızda anlaşmazlıkların, tartışmaların olması gayet tabiidir. Açık toplum olmanın da gereğidir. Önemli olan bütün bunları karşılıklı saygı ve birbirimizin hukukunu koruyacak seviyede yapmaktır. Mühim olan nokta, bu anlaşmazlık ve tartışmaların, meşru sınırlar içinde yapılmasıdır. Bu bakımdan demokratik sürecin, hukuk devletinin ve anayasal sistemin işlemesi fevkalade önemlidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Türklerin yönetim felsefelerinin temelinde hoşgörünün olduğunu, farklı dinlerden, kültürlerden insanların huzur içinde birlikte yaşamalarını sağlayan bir sistem kurarak, bunu bütün dünyaya gösterdiklerini hatırlattı.

Konuşmasını "21. yüzyıla uygun politikalarla, etrafımızda bir dostluk haresi oluşturarak, ülkemizi yüceltmenin yollarını aramalıyız. Düşmanlıklarla, kin ve garezle çevrili, kapana kısılmış bir Türkiye yerine, inisiyatifi eline alan, sadece içini değil, çevresini de kollayan, gözeten büyük bir devlet olduğumuzun farkına varmalıyız" sözleriyle sürdüren Cumhurbaşkanı Gül, "Bütün insanlık aynı kültür altında birleşmeye çalışırken, kendi içimizde birbirimize düşmek bize yakışmaz. Farklılıklar bizim zenginliğimiz olacaktır. Bu milletin mayasında olan sevgi ve saygıyı daima öne çıkartmalıyız" dedi ve Türkiye`nin geleceğinin çok parlak olduğunu vurguladı.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı