KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Sendika Temsilcilerine İftar Yemeği

12.09.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sendika Temsilcilerine İftar Yemeği


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sendika temsilcilerine Çankaya Köşkü'nde bir iftar yemeği verdi.

Cumhurbaşkanı Gül, yemekte yaptığı konuşmada, göreve başladığından bu yana ayrım yapmaksızın toplumun tüm kesimlerini kucaklamaya itina gösterdiğini, bu çerçevede, bu tür buluşmaların geleneksel bir nitelik kazanarak yerleşmesine büyük önem verdiğini belirtti. Bugünkü iftar yemeğinin de, bu amaçla geçen yıl başlattığı uygulamanın devamı olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, bu yaklaşımının önümüzdeki yıllarda da süreceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, bugüne kadar hep yakın temas ve diyalog içinde olduğu sivil toplum örgütlerinin taleplerini, sorunlarını, ülke meseleleri ile ilgili düşüncelerini yakından bildiğini ifade ederek "Sizlerden birisi olarak, görüşleriniz benim için her zaman değerli olmuştur. Çünkü sizler, içinden geldiğiniz kitlelerin sağduyusunu temsil ediyorsunuz, toplumun nabzını yansıtıyorsunuz" dedi.

Sivil toplum örgütlerinin, varlıkları ve etkinlikleriyle demokrasinin yerleşmesi bakımından hayati önemi bulunduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, "İşçi ve memur sendikalarımıza, hizmetleriyle ülkemize değer kazandıran tüm çalışanlarımıza ve emeklilerimize bu vesileyle devletim ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), HAK-İŞ Konfederasyonu (HAK-İŞ), Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN), Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen), Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) temsilcileri ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Gül, geçen yıl da aynı çerçevede, 8 Ekim'de bir iftar yemeği vermişti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı