KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Bu Tip Olaylar Terörle Mücadele Azmimizi Asla Zayıflatmayacak

28.07.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü`nde Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Yönetimi Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hikmet Pekcan`ı kabulü öncesinde basın mensuplarına İstanbul Güngören`de meydana gelen terör saldırısına ilişkin açıklamada bulundu.

Bu tip olayların bizi yıldıramayacağını, asla terörle mücadele azmimizi zayıflatmayacağını, tam tersine çok daha güçlü hale getireceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, bu saldırının terörün alçak yüzünü bir kez daha gösterdiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül, hep beraber çok daha canlı, çok daha güçlü bir şekilde terörü lanetleyeceğimizi, terörle mücadeleye devam edeceğimizi kaydetti.

Çok sayıda masum insanı hedef alan ve dünyanın her yerinde düzenlenen bu tür saldırılarda esas olanın, herkesin çok daha büyük bir dayanışma içinde teröre ve terör örgütlerine karşı durması olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, bir soru üzerine terör saldırılarının ardından ortaya çıkan görüntülerin basına yansımasını da değerlendirdi.

Bütün dünyada benzer olaylar yaşandığını ancak yazılı-görsel basının olay görüntülerine ölçülü şekilde yer verdiklerini anımsatan Cumhurbaşkanı Gül, doğrusunun bu olduğuna dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Gül, "İnşallah bundan sonra bu tip olaylar olmaz, acılar çekilmez" diyerek basın yayın kuruluşlarına da çağrıda bulundu. Basının kendi içerisinde bir otokontrol ve etik anlayışı geliştirmesini öneren Cumhurbaşkanı Gül, haberi vermede öne geçme yarışının hiç kimseye bir faydasının olmayacağını söyleyerek, "Başka ülkelerden de bunun iyi örneklerini görmemiz ve almamız gerekir" dedi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı