BM İklim Zirvesi

17.12.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 17–18 Aralık 2009 tarihlerinde Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 15. Taraflar Konferansı Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere Danimarka’ya gitti.

Zirve öncesi ikili temaslarda bulunan ve ilk olarak Lübnan Başbakanı Saad Hariri ile görüşen Cumhurbaşkanı Gül daha sonra, konferansın yapıldığı Bella Center’da İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile bir araya geldi. Görüşmelerinin ardından BM İklim Konferansı Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılarak bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, Danimarka Kraliçesi Margrethe II ve Prens Consort Henrik tarafından devlet ve hükümet başkanları onuruna Christianborg Sarayı’nda verilen gala yemeğine katıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kopenhag programının ikinci gününde İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu ile bir araya geldi. Daha sonra zirve için Danimarka’da bulunan devlet ve hükümet başkanları onuruna verilen yemeğe katılan Cumhurbaşkanı Gül, burada Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama ile bir süre sohbet etti.

BM İklim Konferansı Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi için bulunduğu Kopenhag’daki temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Gül, 18 Aralık Cuma günü Türkiye’ye döndü.

Kopenhag’da düzenlenen zirveye tüm kıtalardan, farklı ekonomik ve sosyal gelişmişlik seviyelerine sahip yaklaşık 120 ülkenin devlet veya hükümet başkanı katıldı.

Yazdır Paylaş Yukarı