5. Dünya Su Forumu

16.03.2012
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 16 Mart Pazartesi günü su ile ilgili uluslararası düzeyde en önemli ve kapsamlı toplantı olan, ülkemizin ev sahipliğini yaptığı 5. Dünya Su Forumu’nun açılış oturumuna ve forum kapsamında düzenlenen sınırlı katılımlı Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katıldı.

Forum tarihinde ilk kez bir Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi düzenlenmesi, 5. Dünya Su Forumu’nun getirdiği en önemli yeniliklerden birini oluşturuyor. Zirve, foruma daha çok görünürlük kazandırmak ve insanlığın ortak geleceğini ilgilendiren su konusuna verilen siyasi önem ve önceliği en üst düzeyde teyit etmek amacını taşıyor.

“Farklılıkların Suda Yakınlaşması” ana temasıyla 16–22 Mart tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen Dünya Su Forumu’nda 192 ülkeden devlet ve hükümet başkanları ve ilgili bakanlar, çok sayıda parlamenter, 1500’e yakın basın mensubu, yerel yöneticiler, iş, bilim, akademi dünyası ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri dâhil olmak üzere 23 binin üzerinde katılımcı hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul’da gerçekleştirdiği ikili temasları çerçevesinde, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Monako Prensi II. Albert ile ayrı ayrı görüştü. Japonya eski Başbakanı ve Başbakan Özel Temsilcisi Yoshiro Mori, Tuvalu Başbakanı Apisai Lelemia, Filipinler Dışişleri Bakanı Alberto G. Romulo’yu da kabul etti.

Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, 14 Mart Cumartesi günü Beşiktaş ile Gençlerbirliği futbol takımları arasında İnönü Stadı’nda oynanan Turkcell Süper Lig maçını izledi. 15 Mart Pazar günü ise Panorama 1453 Tarih Müzesi’ni ziyaret ederek, yetkililerden müze hakkında bilgi aldı.

Yazdır Paylaş Yukarı