Zafer Haftası

26.08.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın Zafer Haftası mesajları aşağıda sunulmaktadır:

“Milletimiz her zaman vatanını canından aziz bilmiş, bağımsızlığı ve özgürlüğü için tarih boyunca büyük mücadeleler vermiş ve bunlardan muzaffer çıkmıştır.

Ağustos ayının son haftası milletimiz için şanlı zaferlerin yaşandığı önemli olaylara sahne olmuştur. Gerek milletimize Anadolu’nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi, gerek bu toprakların ebedi yurdumuz olduğunu ilan eden Büyük Taarruz, Ağustos ayına damgasını vurmuştur.

26 Ağustos 1922’de Afyon Kocatepe’den başlayan Büyük Taarruz, milletimiz için  parlak bir geleceğin habercisi olmuştur. Milletimizin tek yürek olarak yürüttüğü İstiklal Mücadelesi 30 Ağustos Zaferi’yle nihai hedefine ulaşmıştır. Böylelikle milletimiz ve Ordumuz, imkansızlıklara rağmen, tarihe altın harflerle işlenen büyük bir destan daha yazmıştır.

Bu zafer, Türk milletinin sarsılmaz bütünlüğünü, birlik ve beraberliğiyle tüm engelleri aşacağını, bağımsız ve hür yaşama iradesini tüm dünyaya bir kez daha göstermiş,  Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini atmıştır.

Cumhuriyet‘in ilanıyla birlikte muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma ülküsü doğrultusunda topyekun bir kalkınma seferberliği başlatan Türkiye, önemli mesafeler katetmiştir. Son yıllarda her alanda gerçekleştirilen hamleler ve reformlar, Türkiye’nin hedeflerine güçlü şekilde yürüdüğünü ortaya koymaktadır.

İstiklal Mücadelesinin önderi Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, varlığımızı borçlu olduğumuz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.

Yazdır Paylaş Yukarı