Cumalıkızık ile Bergama'nın UNESCO Dünya Mirası Listesine kaydedilmesi

23.06.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımız, Bursa Cumalıkızık ile İzmir Bergama'nın UNESCO Dünya Mirası Listesine kaydedilmesi ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasını istemişlerdir:

“Dün Katar'da toplanan UNESCO Dünya Mirası Komitesinin, Osmanlı İmparatorluğunun doğuş dönemini simgeleyen Bursa Cumalıkızık ile çok katmanlı kültürel peyzaj olarak Bergama'yı UNESCO Dünya Mirası Listesine kaydetme kararı almış  olmasından büyük memnuniyet duydum.

Oybirliğiyle alınmış olan bu karar ile  kültür mirasımızın hem  zenginliği hem de çeşitliliği uluslararası düzeyde  bir kez daha takdir edilmiş  olmaktadır.

Uzun ve titiz bir çalışmanın ürünü olan bu başarıda emeği geçen bütün kişi ve kurumlar ile Bursa Cumalıkızık ve İzmir Bergamalı vatandaşlarımı candan kutlarım.

Bu sevindirici gelişme ile Türkiye'nin UNESCO Dünya Mirası Listesindeki yerlerinin sayısı 13'e ulaşmış olmaktadır. Dünya Mirası ünvanının, miras alanlarımızın uluslararası itibarını artırmaktan başka, bizleri de bunları daha iyi korumakla  yükümlü kıldığını bu vesileyle önemle hatırlatmak isterim.”

Yazdır Paylaş Yukarı