Muğla Valiliği'ni Ziyaretlerinde Yaptıkları Açıklama

05.06.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Değerli Basın Mensupları,

Bugün Muğla ilimizi ziyaret ediyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.

Daha önce, gerek siyasette, gerek hükümette bulunduğum dönemlerde çeşitli vesilelerle tabii ki Muğla’ya hep gelmiştim. Burayı iyi bilirim. Hatta, siyasete ilk başladığım günlerde, o zamanki siyasi partim beni Muğla’da görevlendirmişti. O günlerde çok gelirdim, 90’lı yılların başından bahsediyorum. Ama bugün Cumhurbaşkanı olarak Muğla’da bulunmaktan gerçekten çok büyük ve ayrı bir memnuniyet duyuyorum.

Aslında daha önce gelecektim, siz de biliyorsunuz, elimizde olmayan sebeplerden dolayı onu ertelemek durumunda kalmıştım.

Bugün, bu ziyareti yaparken, başka bir vesileyle Muğla’da çok büyük önemli bir toplantı yaptık, onu da sizler takip ettiniz. 5 Türk Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanları olarak, Muğla ilimizin misafiri olduk, Bodrum’un da misafiri olduk, iki gün boyunca. Tabii ki sadece Bodrum değil, Muğla’dan bahsettim onlara; Muğla’nın, Türkiye’nin nasıl güzide bir ili olduğundan, potansiyellerinden bahsettim. Sizler de içinde yaşadığınız ilinizi çok iyi biliyorsunuz. Bin kilometreye yakın, adeta dantel gibi işlenmiş kıyısı olan, denizle gerçek anlamda yeşili, ormanı, ağacı buluşturan kıyısı olan bir yer. Kıyı, dünyanın her tarafında var ama böyle kıyılar çok nadir, az. O bakımdan, Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden birisi. Buraya gelen turistlerin de ne tip turistler olduğunu sizler çok iyi biliyorsunuz. Sadece Muğla’ya değil, bütün Türkiye’ye çok büyük değer katıyorlar. Maddi-manevi her bakımdan Türkiye’yi tanıtıyorlar. Ve Türkiye’nin zenginliğini herkese gösteriyorlar.

Muğla aynı zamanda iki termik santrali olan, iki havaalanı olan; bildiğim kadarıyla İstanbul dışında çalışan iki havaalanı olan herhalde başka bir ilimiz yok. Dalaman, Bodrum havaalanları Muğla il sınırı içinde.

Muğla’nın tarih öncesine, milat öncesine kadar giden; arkeolojik, ta klasik dönemlere kadar giden önemi olan bir şehrimiz.  O bakımdan sadece yerinin altı değil, yerinin üstü de zengin olan bir şehrimiz. Eminim ki bütün bunların kıymetini vatandaşlarım biliyorlardır.

Buradaki huzuru, buradaki kardeşliği, buradaki bütün vatandaşlarımın çoğulculuk içerisindeki birliğini, en güzel şekilde temsil eden bir ilimizi değerli bakanlarla birlikte ziyaret etmekten, burada bulunmaktan gerçekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz.

Vali Bey’den tabii ki ilinizle ilgili bilgileri alacağız. Bize biraz sonra brifing verecek.Takip edilecek konular vardır muhakkak, onların hepsini öğreneceğiz. Daha sonra da buradan Belediyeye gidip, Sayın Belediye Başkanı’nı ziyaret edip; yine ondan da ille ilgili bilgileri alacağız.

Ben bir kez daha, bu vesileyle bütün Muğlalı vatandaşlarıma, sevgi ve muhabbetlerimi iletiyorum, herkese başarılar diliyorum. Sağ olun.

Soru: Efendim, Kütahya’da yaptığınız açıklamada “Bu şartlar altında siyaset planım yok.” demiştiniz. Aradan yaklaşık 2 ay süre geçti, görüşmeleriniz oldu. Acaba o şartlar değişti mi, yoksa aynı mı?

Sayın Cumhurbaşkanımız: Bu konuları, Ankara’da konuşmama birazcık fırsat verin de, bunları Ankara’da konuşacağız. Zaten bu konularla ilgili bir takvimimiz var, bu takvim çalışıyor. Dün misafirlerimiz vardı, pazartesi günü tekrar başka bir misafirimiz var; İran Cumhurbaşkanı gelecek. Zaten seçim takvimi de ilan edildi, herkes biliyor. Gayet açık, şeffaf şekilde bu süreçler işliyor. Siyasi partiler, herkes büyük bir sorumluluk duygusu içerisinde hareket ediyor. Sivil toplum örgütleri devreye giriyor. Dolayısıyla, demokrasinin önemli dönemeçlerinden birisi veya önemli noktalarından birisi; seçimlerin hiç şüphesiz ki yapılması. Bunlar, milletvekilliği seçimleri olur, mahalli seçimler olur, Cumhurbaşkanlığı seçimleri olur. Bu sefer tabii halkın cumhurbaşkanını direkt seçecek olması, ayrı bir yenilik getirmiş oldu Türkiye’ye. Ümit ediyorum ki her şey demokrasiye yakışır olgunluk içerisinde gerçekleşecek.

Soru: Efendim, köşk seçimi için çatı adaylık teklifi aldınız mı? Aldıysanız ne yanıt verdiniz?

Sayın Cumhurbaşkanımız: Bütün bunları konuşacağız sonra. Peki, çok teşekkür ederim herkese.

Yazdır Paylaş Yukarı