Türk Hava Kuvvetleri'nin Kuruluş Yıl Dönümü

01.06.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın, Türk Hava Kuvvetleri'nin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk’e gönderdikleri mesaj aşağıda sunulmaktadır:

“Göklerdeki gururumuz Türk Hava Kuvvetleri’nin kuruluş yıl dönümünü kutluyorum.

Hava Kuvvetlerimiz, yüksek görev bilinci, modern donanımı, eğitimi, disiplini, öncü hamleleri, bilgi ve birikimi, nitelikli personeliyle Silahlı Kuvvetlerimizin en önemli unsurlarındandır.

Bir asrı aşan köklü mazisiyle dünyanın ilk havacılık teşkilatlarından olan Hava Kuvvetlerimiz, gerek yurt içindeki gerek uluslararası görevlerdeki başarısıyla göz kamaştırmaktadır.

İmkan ve kabiliyetleri ile bugün dünyanın sayılı hava güçlerinden olan Hava Kuvvetlerimiz, milli savunma sanayii ile donatılan hava ve uzay gücüyle kendini gelecekteki yeniliklere ve gelişmelere en iyi biçimde hazırlamaktadır.

Büyük Atatürk'ün "İstikbal göklerdedir" direktifiyle hedeflerine güçlü adımlarla yürüyen Hava Kuvvetlerimizin verilecek her türlü görevi etkin bir şekilde icra edecek imkan ve kabiliyete ulaşmış olması, ülkemizin bulunduğu coğrafyadaki risk ve tehditler göz önüne alındığında, şüphesiz büyük önem taşımaktadır.

Son dönemde AWACS uçakları ve A400M stratejik nakliye uçaklarının envanterimize kazandırılması, Türk Hava Kuvvetleri’nin caydırıcı vasfını, harekat kabiliyetini ve etkinliğini pekiştiren kararlı adımlardır. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve Hava Kuvvetlerimizin dünyada az sayıda ülkede bulunan böyle önemli yeteneklerle gücüne güç katması, ulusal güvenliğimiz açısından da sevindiricidir.

Bu anlamlı günde hava şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyor, her zaman büyük bir görev bilinciyle çalışan size ve Türk Hava Kuvvetleri'nin fedakar mensuplarına selam ve sevgilerimi iletiyorum."

Yazdır Paylaş Yukarı