Sayın Cumhurbaşkanımızın Gürcistan Ziyareti

02.05.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımız, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili’nin davetine icabetle, 5-7 Mayıs 2014 tarihlerinde Gürcistan’a resmi bir ziyaret gerçekleştireceklerdir.

Bu vesileyle ayrıca, 6 Mayıs Çarşamba günü Tiflis’te Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanlarının katılımıyla Üçlü Zirve düzenlenecektir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın resmi ziyaretleri çerçevesinde Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili ve Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili ile gerçekleştirecekleri görüşmelerde, ikili ilişkilerinin çeşitli veçheleri ele alınacak ve Gürcistan ile ortak gündemimizde yeralan bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulacaktır. Bu kapsamda 6 Mayıs günü Türk ve Gürcü işadamlarının iştirakiyle İş Forumu da düzenlenecektir.

Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Cumhurbaşkanları Üçlü Zirvesi’nde ise Kafkasya'ya ilişkin işbirliği projeleri kapsamlı bir şekilde değerlendirilerek, bölge halklarının ortak çıkarlarına hizmet eden üçlü işbirliğinin daha ileriye taşınmasını teminen atılabilecek adımlar ele alınacaktır. Ayrıca, güncel bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında fikir teatisinde bulunulacaktır.

Bu ziyaret, Gürcistan’la stratejik ortaklık seviyesindeki ilişkilerimizin her alanda daha ileri seviyelere taşınmasına imkan sağlayacak, ayrıca Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan arasında bölgesel düzeyde yürütülen işbirliği projelerinin en üst düzeyde ele alınmasına vesile olacaktır.

Yazdır Paylaş Yukarı