Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'un Ülkemize Devlet Ziyareti

22.04.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Sayın Cumhurbaşkanımızın davetine icabetle, 26-29 Nisan 2014 tarihlerinde ülkemize bir devlet ziyareti gerçekleştirecektir.

Konuk Cumhurbaşkanı, programına 27 Nisan günü Kahramanmaraş’ta konuşlu Alman askeri birliğini ziyaret ederek başlayacaktır. Aynı gün Suriyeli misafirlerimizin barındığı kamplardan birini de ziyaret edecektir.

Alman Cumhurbaşkanı ile 28 Nisan Pazartesi günü Ankara’da gerçekleştirilecek resmi görüşmelerde ise, başta siyasi ve ekonomik konular olmak üzere, iki ülke arasındaki ilişkiler tüm boyutlarıyla ele alınacaktır. Ayrıca, AB dahil güncel bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir teatisinde bulunulacaktır.

Sayın Cumhurbaşkanları, temelleri 2010 yılında atılan Türk-Alman Üniversitesi’nin resmi açılışını ertesi gün İstanbul’da birlikte gerçekleştireceklerdir.

AFC Cumhurbaşkanı’nın ülkemizi ziyaretinin, dost ve müttefik Almanya ile son yıllarda hız kazanan işbirliğimizi pekiştireceği ve ilişkilerimizin her alanda daha ileriye taşınmasına katkı sağlayacağı değerlendirilmektedir.

 

Yazdır Paylaş Yukarı