Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu-Köşk İçi Basın Turu'nun Ardından Yaptıkları Açıklama

11.04.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Değerli Basın Mensupları,

Önce tabii bir faaliyetin 50. yıldönümü olması bile başlı başına çok önemli. Daha önceki Cumhurbaşkanları tarafından başlatılan ve bu sene 50. gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun başlangıcını bu şekilde yapıyoruz ve tanıtımını yapıyoruz.

50 yıl demek, yarım asır demek tabii. Bir spor faaliyetinde bu kadar istikrarlı bir şekilde bunun yapılması çok önemli. Cumhurbaşkanı olduktan sonra her seferinde ya turun başlangıcında veyahutta bitişinde muhakkak bulundum. Şundan dolayı: Tabii ki bunun bir spora faaliyeti olması başlı başına her türlü desteği hak eder. Ama Türkiye’nin tanıtımına olağanüstü, çok büyük katkı sağlayan bir tur. Şöyle; yedi gün boyunca Türkiye’nin en güzel sahillerinde, şehirlerinde bu tur yapılıyor. Yedi gün boyunca, 130’a yakın ülkenin televizyonları günde iki saat canlı olarak bu turu veriyorlar, TRT ve Eurosport’un işbirliği ile. Ayrıca Eurosport da her gün en az bir saat özetler sunuyor. Dolayısıyla Türkiye’nin tanıtımını bundan daha güzel yapan başka bir şey düşünülemez.

Düşünün bütün Ege sahillerini, Marmara sahillerini, İstanbul’u, İzmir’i, Antalya’yı, mevsimin en güzel olduğu bir dönemde saatlerce bütün dünya seyrediyor. Herhalde yüz milyonlarca dolar verilse böyle bir tanıtım yapılamaz. Onun için özel önem veriyorum.

Ayrıca bu şekilde bisiklet sporunu destekliyoruz. Bunun da ötesinde bisiklet artık gelişmiş ülkelerde insanların hayat tarzı. Öyle ki gidince görürsünüz, insanlar işine bisikletle gidiyor, geliyor, mevkisi makamı ne olursa olsun. Aynı zamanda sağlık açısından da, sağlıklı yaşam için de bisiklet çok önerilen bir spor. Onun da ötesinde dediğim gibi bir hayat tarzı. O bakımdan bütün bunlar umut ediyorum ki bütün bunları destekliyor. Ama tabii ki Cumhurbaşkanlığı adına yapılıyor olması ve 50. yılının olması, böyle bir başlangıcı buradan yapmamıza güzel bir vesile oldu.

Spor Bakanı, en genç bakanlarımızdan bu işi üstlendiler, Uluslararası Bisiklet Federasyonu’nu rdeğerli yetkilileri hepsi de burada. Basın camiası da burada, gördüğüm kadarıyla her sene çok sahipleniyor.

Ümit ederim gayet başarılı bir tur olur ve hep beraber seyrederiz.

Soru: Cumhurbaşkanlığı için “Terleyen Cumhurbaşkanı” tanımı vardı, terlediniz mi acaba?

Cumhurbaşkanı Gül: Bugün terlemedim, herhalde. Terleyip, terlemediğimi siz biliyorsunuz.

Soru: Köşk yollarında daha önce bisiklete binmiş miydiniz, daha önce?

Cumhurbaşkanı Gül: Yok burada ilk defa, Köşk yollarında ilk defa bisiklete bindim.

Yazdır Paylaş Yukarı