Dünya Tiyatro Günü

27.03.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın Dünya Tiyatro Günü mesajları aşağıda sunulmaktadır:

“Hızlı değişim ve dönüşümlerin yaşandığı günümüz dünyasında, ülkelerin gelişmişlik seviyesi, ekonomik verilerin yanı sıra bilim, kültür ve sanat alanlarındaki üretimleri, başarıları dolayısıyla evrensel uygarlığa katkılarıyla ölçülmektedir.

Kültür ve sanat, toplumun sağlıklı gelişmesinin, yeniliklere uyum sağlamasının, dünyayla bütünleşmesinin önemli araçlarındandır. Sanat ve sanatçıya hak ettiği değerin verilmesi ve Türkiye’nin adının bu alanda üretilen eserlerle anılması, ülkemizi zenginleştirecek en önemli unsurlardır.

Hayata dair herşeyi insana anlatan, bir ayna görevi üstlenerek farkındalık yaratan, etkili anlatım gücüyle gerçekleri ifade eden tiyatro, sanatın en güçlü disiplinlerinden biridir.

Tiyatro, hoşgörü ve barış diliyle insanları biraraya getiren, farklılıkları tek bir sahnede buluşturabilen, toplumlar ve kültürler arası barış köprüsü kuran etkili bir iletişim aracıdır.

Amacımız iyiye, doğruya ve güzele ulaşmak olduğunda, çocuklarımızı ve gençlerimizi erken yaşlarda tiyatroyla buluşturmak elzemdir. Eğitici, öğretici ve eğlendirici özellikleriyle tiyatro, eğitimin ayrılmaz bir parçası ve yeni nesillere geniş bir bakış açısı kazandıracak etkili bir yöntemdir.

Bu vesileyle bir kez daha, tiyatronun ilerlemesi ve toplumumuzda kültür ve sanatın gelişmesi için çaba gösteren tüm sanatçılarımızı kutluyor; sanatın ve sanatçının yanında olduğumu, onları desteklediğimi  vurgulamak istiyorum.

Bütün tiyatrocularımızın ve tiyatroya emeği geçenlerin Dünya Tiyatro Günü'nü tebrik ediyor, aramızdan ayrılan sanatçılarımızı rahmetle anıyor, vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum.”

Yazdır Paylaş Yukarı