Polonya Cumhurbaşkanı Bronislaw Komorowski'nin Ülkemizi Ziyareti

28.02.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Polonya Cumhurbaşkanı Bronislaw Komorowski, Sayın Cumhurbaşkanımızın davetine icabetle, 4-6 Mart 2014 tarihlerinde ülkemize resmi bir ziyaret gerçekleştirecektir.

2014 yılı Türkiye ile Polonya arasında diplomatik ilişki tesisinin 600. yıldönümüne tekabül etmektedir. Cumhurbaşkanı Sayın Komorowski’nin ziyareti, yıl boyunca her iki ülkede düzenlenecek kutlama programlarının resmi açılışını taçlandırması bakımından da önem taşımaktadır.

5 Mart 2014 Çarşamba günü Ankara’da gerçekleştirilecek resmi görüşmelerde, başta siyasi ve ekonomik konular olmak üzere, iki ülke arasındaki ilişkiler tüm veçheleriyle ele alınacak, güncel bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir alışverişinde bulunulacaktır.

Sayın Cumhurbaşkanları, aynı gün Basın, Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından, 600. yıldönümü kutlama programı kapsamında düzenlenen “600. Yılında Türkiye-Polonya İlişkileri” konulu Sempozyuma katılacaklardır.  Ertesi gün ise İstanbul’da Türkiye-Polonya İş Forumu’nda iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geleceklerdir.  Ayrıca, İstanbul’da aynı gün, 600. yıldönümü resmi kutlama programının başlangıcını teşkil edecek olan Sakıp Sabancı Müzesi’ndeki “Türkiye-Polonya: Siyasi ve Kültürel İlişkilerin 600 Yılı” sergisinin açılışını da birlikte gerçekleştireceklerdir.

Tarihi bir mahiyet taşıyan bu ziyaret, iki ülke arasındaki kadim dostluk ilişkilerinin ve çok yönlü işbirliğinin karşılıklı yarar temelinde güçlü bir şekilde geleceğe taşınmasına katkıda bulunacaktır.

Yazdır Paylaş Yukarı