Sayın Cumhurbaşkanımızın Macaristan'ı Ziyaretleri

13.02.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanı Sayın Janos Ader’in daveti üzerine, 16-18 Şubat 2014 tarihlerinde Macaristan’a resmi bir ziyaret gerçekleştireceklerdir.

Bu, ülkemizden Macaristan’a sekiz yıl aradan sonra Cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan ilk ziyaret olacaktır. Aynı zamanda, dönemin Macaristan Cumhurbaşkanı Pal Schmitt’in 14-17 Kasım 2011 tarihinde ülkemize gerçekleştirdiği ziyaretin iadesi mahiyetindedir.

Sayın Cumhurbaşkanımız, Macaristan’ı ziyaretlerinde, Cumhurbaşkanı Sayın Janos Ader ile başbaşa ve heyetler halinde görüşmelerde bulunacak, ayrıca Ulusal Meclis Başkanı Laszlo Köver ve Başbakan Viktor Orban ile bir araya geleceklerdir. Bu vesileyle, Türk-Macar İş Forumu’na da hitap edeceklerdir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın yapacakları görüşmelerde, ikili ilişkilerin yanısıra, AB’ye üyelik sürecimiz ile güncel bölgesel ve uluslararası konular ele alınacaktır.

Türkiye ile Macaristan arasındaki köklü tarihi bağlardan güç alan müstesna dostluk ve ittifak ilişkilerinde, son dönemde artan karşılıklı üst düzey ziyaretlerle güçlü bir ivme sağlanmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın Macaristan’a yapacakları ziyaret, iki ülke arasındaki ilişkilerin her alanda daha ileriye taşınmasına katkı sağlayacaktır.

Yazdır Paylaş Yukarı