Türkiye-Afganistan-Pakistan Üçlü Zirve Toplantısı

10.02.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Türkiye-Afganistan-Pakistan Üçlü Zirve Süreci’nin VIII. Toplantısı, Sayın Cumhurbaşkanımızın evsahipliklerinde 12-13 Şubat 2014 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilecektir.

Bu yıl "Asya'nın Kalbinde Sürdürülebilir Barış" temasıyla gerçekleştirilecek Zirve’de, üç ülkeyi buluşturan bu geniş bölgede kalıcı barış ve istikrarın hâkim kılınması için atılabilecek adımlar ele alınacaktır.

Zirve kapsamında Sayın Cumhurbaşkanımız, Afganistan Cumhurbaşkanı Sayın Hamid Karzai ve Pakistan Başbakanı Sayın Muhammed Navaz Şerif ile görüşmelerde bulunacaklardır.

Zirve marjında üç ülkenin Dışişleri Bakanları ile üst düzey güvenlik makamları arasında çeşitli görüşmeler gerçekleştirilecektir. Eşzamanlı olarak, üç ülke Ticaret ve Sanayi Odaları temsilcilerinin de toplanarak üçlü işbirliği konularını ele alması öngörülmektedir. Bu görüşmelerin sonuçları Zirve’de heyet başkanlarına arzedilecektir.

Ankara’da düzenlenecek Zirve vesilesiyle, Türkiye’nin dostluk ve kardeşlik bağlarına sahip olduğu Afganistan ve Pakistan ile arasındaki çok boyutlu işbirliğinin pekiştirilerek, üç kardeş ülke halklarının yanısıra bölgenin barış, huzur ve istikrarına katkı sağlanması hedeflenmektedir.  

Yazdır Paylaş Yukarı