17’nci Avrasya Ekonomi Zirvesi’ne Gönderdikleri Mesaj

05.02.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Marmara Grubu Vakfı tarafından düzenlenen ve bu sene 17’ncisi gerçekleştirilecek olan Avrasya Ekonomi Zirvesinin açılışı münasebetiyle yapmış olduğunuz nazik davet için teşekkür ederim.

Zirvenin her sene gerçekleşen üst düzey katılımla rüştünü ispat ettiğini ve uluslararası görünürlüğünü her geçen yıl pekiştirdiğini memnuniyetle müşahede ediyorum. Bu vesileyle zirveye katılan Cumhurbaşkanlarını, Başbakanları, Bakanları, Milletvekillerini, iş, bilim ve akademi dünyası ile sivil toplum kuruluşlarının değerli temsilcilerini ve tüm seçkin misafirleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Zirve’de bu sene de, ekonomiden enerjiye, bilişimden uluslararası ilişkilere kadar uzanan geniş yelpazede farklı alan ve disiplinleri ihata eden bir yaklaşımla çok sayıda konunun ele alınacağını öğrendim. Karşı karşıya olduğumuz ve Zirvenin değerli katılımcılarının ele alacakları küresel meseleler, tüm katılımcıların bir masa etrafında biraraya gelmelerini ve meseleleri en geniş şekilde ve serbestçe tartışmalarını icap ettirmektedir.

 

Bu bakımdan, Zirvede oluşacak verimli müzakere ortamının ve ortak aklın işletilmesiyle ortaya çıkacak görüş ve önerilerin Avrasya bölgesi halklarının ve tüm insanlığın refah ve huzuru için yol gösterici olmasını temenni eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Yazdır Paylaş Yukarı