Romanya Devlet Başkanı Traian Basescu’nun Ülkemizi Ziyareti

03.02.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Romanya Devlet Başkanı Traian Basescu, Sayın Cumhurbaşkanımızın davetine icabetle, 5-6 Şubat 2014 tarihlerinde ülkemize resmi bir ziyaret gerçekleştirecektir.

Bu, iki ülke arasında son altı yıl içinde farklı vesilelerle karşılıklı olarak Devlet Başkanı düzeyinde gerçekleştirilen altıncı ziyaret olacaktır.

Devlet Başkanı Basescu, ziyaretinin ilk gününde gerçekleştireceği resmi temasların ardından 6 Şubat Perşembe günü Ankara'da Türkiye-Romanya Ekonomi ve Yatırım Zirvesi'nin açılışına katılacak, bilahare çeşitli kurumlarımızda temas ve incelemelerde bulunacaktır.

Devlet Başkanı Sayın Basescu'nun 2011'deki Türkiye ziyaretinde stratejik ortaklık seviyesine yükseltilen iki ülke arasındaki ilişkilerin çeşitli veçhelerinin ele alınacağı bu ziyaret, Romanya ile ortak gündemimizde yer alan güncel bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir teatisinde bulunulmasına da vesile olacaktır.

Bu ziyaret, dost ve müttefik Romanya ile esasen çok ileri seviyede bulunan ilişkilerimizin pekiştirilmesine katkıda bulunacaktır.

Yazdır Paylaş Yukarı