Sayın Cumhurbaşkanımızın İtalya'yı Ziyaretleri

23.01.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımız, İtalya Cumhurbaşkanı Sayın Giorgio Napolitano’nun davetine icabetle, 28-31 Ocak 2014 tarihleri arasında İtalya’ya resmi bir ziyarette bulunacaklardır. Bu, Cumhurbaşkanı Napolitano’nun 16-19 Kasım 2009 tarihleri arasında ülkemize yaptığı ziyaretin iadesi mahiyetini taşımaktadır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyaretleri kapsamında muhataplarıyla yapacakları görüşmelerde, başta siyasi ve ekonomik konular olmak üzere iki ülke arasındaki ilişkiler tüm veçheleriyle ele alınacak, güncel bölgesel ve uluslararası konular hakkında görüş alışverişinde bulunulacaktır. 2014 yılının ikinci yarısında AB Dönem Başkanlığı’nı devralacak olan İtalya’daki tüm temaslarda, ülkemizin AB üyelik sürecine ilişkin hususlar ana gündem maddeleri arasında yer alacaktır.

Ziyaretleri sırasında Türk ve İtalyan işadamlarını bir çalışma kahvaltısında kabul edecek olan Sayın Cumhurbaşkanımız, bilahare Türkiye-İtalya İş Forumu’nun açılışında Türk ve İtalyan işadamlarına hitap edeceklerdir. Sayın Cumhurbaşkanımız, ziyaretleri vesilesiyle ayrıca, Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Roma şubesinin resmi açılışını gerçekleştirecekler, Floransa’da da temas ve incelemelerde bulunacaklardır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyaretleri, Türkiye ve İtalya arasındaki dostane ilişkiler ile yoğun işbirliğinin her alanda pekiştirilmesine vesile olacaktır.

Yazdır Paylaş Yukarı