Fransa Cumhurbaşkanı Sayın François Hollande'ın Ülkemizi Ziyareti

22.01.2014
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Fransa Cumhurbaşkanı Sayın François Hollande, Sayın Cumhurbaşkanımızın davetine icabetle, 27-28 Ocak 2014 tarihlerinde ülkemize bir devlet ziyareti gerçekleştirecektir.

Bu, Fransa’dan Türkiye’ye 22 yıllık aradan sonra Cumhurbaşkanı düzeyindeki ilk ikili resmi ziyareti teşkil edecektir.

Ziyaret kapsamında 27 Ocak Pazartesi günü Ankara’da gerçekleştirilecek resmi görüşmelerde, başta siyasi ve ekonomik konular olmak üzere, iki ülke arasındaki ilişkiler tüm veçheleriyle ele alınacak, yeni işbirliği ve ortaklık imkânları üzerinde durulacaktır. Ayrıca, AB dahil güncel bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir alışverişinde bulunulacaktır.

Ziyaret vesilesiyle iki ülke arasındaki işbirliğinin pekiştirilmesine ve ilişkilerin ahdi zemininin güçlendirilmesine yönelik olarak bazı anlaşmalar imzalanacaktır.

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Cumhurbaşkanı Sayın Hollande, Ankara’daki resmi temasların tamamlanmasının ardından 28 Ocak Salı günü İstanbul’da Türk-Fransız İş Forumu’na katılacaklardır.

Fransa Cumhurbaşkanının ziyareti, köklü dostluk ve müttefiklik ilişkilerine sahip olan iki ülke arasındaki çok boyutlu ilişkilere yeni bir ivme kazandırılmasını sağlayacak, bu yönde ortak iradenin en üst düzeyde teyit edilmesine vesile olacak ve işbirliğimizin karşılıklı yarar temelinde her alanda derinleştirilerek geliştirilmesine katkıda bulunacaktır.

Yazdır Paylaş Yukarı