Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin Yıl Dönümü

27.12.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın, Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin yıl dönümü nedeniyle yayımlanmasını istedikleri mesajları aşağıda sunulmaktadır:

“Büyük Atatürk ve arkadaşlarının, milli kongrelerin ardından Ankara’ya gelmesi ve bağımsızlık mücadelesinin merkezi olarak Ankara’yı seçmesi, Kurtuluş Savaşı’nın önemli dönüm noktalarındandır.

27 Aralık 1919’da Atatürk ve arkadaşlarını büyük bir coşku ve heyecanla karşılayan Ankaralılar, onlara büyük cesaret, güç ve moral vermiş, Cumhuriyet’e uzanan yolda verilen mücadeleye her zaman kararlılıkla sahip çıkmıştır.

Ankara, gerek kurtuluş,  gerek Cumhuriyet’in kurulması ve gelişmesi sürecinde birçok tarihi adıma  ve stratejik karara ev sahipliği yapmıştır.

Milli mücadelenin sembol şehri Ankara,  Cumhuriyet’in ilanından kısa süre önce ülkemizin başkenti seçilmiş ve bugüne kadar bu büyük sorumluluğu layıkıyla yerine getirmiştir.

Ankara, sahip olduğu değer ve zenginliklere sahip çıkarak, Cumhuriyetimizle birlikte büyümeye ve gelişmeye devam edecek,  dünyanın sayılı başkentleri arasında adından övgüyle söz ettirecektir.

Ankara'ya gelişinin yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle yad ediyor, vatandaşlarımıza selâm ve sevgilerimi iletiyorum."

Yazdır Paylaş Yukarı