Kubilay'ın Şehit Edilişinin Yıl Dönümü

23.12.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın, Kubilay'ın şehit edilişinin yıl dönümü dolayısıyla yayımlanmasını istedikleri mesajları aşağıda sunulmaktadır:

"90. kuruluş yıl dönümünü gurur ve coşkuyla kutladığımız Türkiye Cumhuriyeti, emin adımlarla parlak bir geleceğe doğru ilerlemektedir.

Milletimizin dayanışması, ortak bir ruhla güçlüklerin üstesinden gelme iradesi ve Cumhuriyet değerlerine bağlılığı, ülkemizin gurur verici atılımları başarıyla gerçekleştirmesinin yolunu açmıştır.

Aziz milletimiz, tarihi boyunca, karşısına çıkan sorunlar, olumsuzluklar ve engeller ne olursa olsun, akılcı tutumunu ve engin sağduyusunu daima korumuş, birlik ve beraberliğini, ülkenin huzurunu ve esenliğini bozmayı amaçlayan teşebbüslere ve kötü emellere hiçbir zaman fırsat vermemiştir.

83 yıl önce Menemen’de vuku bulan ve üzüntüyle hatırlanan menfur hadise karşısında da, aynı kararlılık ve irade gösterilmiştir.

Geçmişte yaşanan acı hadiseleri unutmadan, bunları doğru bir şekilde değerlendirerek ve gerekli dersi çıkararak onurlu yürüyüşünü sürdüren Türkiye, kıvançla ifade etmek isterim ki, bugün geleceğe güvenle ve umutla bakan bir ülkedir. Bizler de, Cumhuriyetimizi yeni başarılarla taçlandırmak, ülkemizi Atatürk’ün gösterdiği hedeflere daha da yaklaştırmak için vargücümüzle çalışıyoruz. Cumhuriyet’in kurucu felsefesi, bugün ve gelecekte daha büyük hamlelerin yapılması konusundaki en önemli dayanağımız olacaktır.

Asteğmen Kubilay'ı, şehit edilişinin yıl dönümünde, tüm şehitlerimizle birlikte saygı ve rahmetle anıyorum."

Yazdır Paylaş Yukarı