Birleşik Meksika Devletleri Cumhurbaşkanı'nın Ülkemizi Ziyareti

13.12.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Birleşik Meksika Devletleri Cumhurbaşkanı Enrique Peña Nieto, Sayın Cumhurbaşkanımızın davetine icabetle, 15-19 Aralık 2013 tarihlerinde ülkemize bir devlet ziyaretinde bulunacaktır.

İki ülke arasında Cumhurbaşkanı seviyesindeki ilk ziyareti teşkil edecek bu ziyarette, ikili ilişkilerimizin tüm veçheleriyle değerlendirilmesi, yeni işbirliği ve ortaklık imkânları üzerinde durulması, güncel bölgesel ve uluslararası konular hakkında görüş alışverişinde bulunulması öngörülmektedir.

Konuk Cumhurbaşkanı, 17 Aralık Salı günü Ankara’daki resmi programının ardından İstanbul ve İzmir’e geçerek, temas ve incelemelerde bulunacaktır.

Küresel kriz ortamında siyasi ve ekonomik istikrarını koruyabilen sayılı ülkeler arasında yeralan Türkiye ile Meksika, bölgesel ve küresel barışa katkıda bulunmak üzere ortak gündemlerinde yeralan başlıklar ve coğrafyalarda işbirliğini geliştirmek arzusundadır. Cumhurbaşkanı Sayın Peña Nieto’nun ziyareti, ikili ilişkilerin her alanda gelişip güçlendirilmesine katkı yapmanın yanısıra, bu doğrultudaki müşterek gayretlerin en üst seviyede gözden geçirilmesine de vesile olacaktır.

Yazdır Paylaş Yukarı