Dünya Engelliler Günü

03.12.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Sayın Cumhurbaşkanımızın, Dünya Engelliler Günü mesajları aşağıda sunulmaktadır:

“Toplumsal hayata onurlu, etkin ve eşit bir şekilde katılmak, engelli-engelsiz tüm bireylerin en tabii hakkıdır.

Nüfusumuzun önemli bir bölümünü teşkil eden engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin artırılması, kendi kendine yetmeleri ve tüm imkanlardan yararlanmaları temel önceliğimizdir.

Devletimiz ve ilgili kurumlarımız, engellilerimizin yetenekleri ve potansiyelleri doğrultusunda üretken kılınmaları, istihdam edilmeleri, yaşama sevincini kaybetmeden sosyal hayata katılmaları için çalışmalarını sürdürmektedir. Uygulanan politikalar ve yapılan yasal düzenlemeler, engellilerimizin yaşadıkları birçok sorunu ortadan kaldırmıştır.

Bununla birlikte engelli vatandaşlarımızın toplumla bütünleşme sürecinde karşılarına çıkan diğer bazı sorunların da herkesin bilinçli ve duyarlı gayretleriyle zamanla aşılacağına inanıyorum. Engellilerin ekonomik, siyasi, sosyal, kültürel ve eğitsel alanlarda toplumsal hayatta varlık göstermeleri, ülkemizi daha da güçlendirecektir.

Diğer taraftan engelliler konusunda farkındalık yaratmak amacıyla son derece güzel kampanyalar ve projeler yürütülmektedir. Bunları takdirle karşılıyor ve destekliyorum. Toplumsal bilincin güçlenmesine de katkı sağlayan bu faaliyetlerin artarak süreceğine ve engellilerimize eğitim başta olmak üzere daha güzel imkanlar ve fırsatlar sunulacağına inancım tamdır.

Bu vesileyle, engelli vatandaşlarımızın toplumumuzun ayrılmaz ve vazgeçilmez bir parçası olduklarını, onların diğer bireylerden beklentilerinin sadece sevgi, saygı ve anlayış olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Ayrıca içinde bulunduğu şartları bir olumsuzluk olarak görmeyip, önyargıları kırarak herkese örnek olacak başarılara imza atan; azmin ve inancın karşısında hiçbir engelin duramayacağını kanıtlayan engellilerimizle gurur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum.

Herkesi engellerin olmadığı bir dünya için elele vermeye, sürdürülen çalışmaları desteklemeye çağırıyor, tüm vatandaşlarıma selam ve sevgilerimi iletiyorum.”

Yazdır Paylaş Yukarı