KKTC'nin Kuruluş Yıl Dönümü

15.11.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 30. yıl dönümü nedeniyle KKTC Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu'na Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen aracılığıyla gönderdikleri mesajın metni aşağıda sunulmaktadır:

“Sayın Cumhurbaşkanı,

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 30’uncu yıldönümü münasebetiyle Zat-ı Devletleri’ni ve şahsınızda tüm Kıbrıslı Türk kardeşlerimi içtenlikle kutlarım.

Kahraman Kıbrıs Türk Halkı’nın, özgürlük, eşitlik ve hukuk mücadelesinin hiç şüphesiz en değerli eseri olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilanının 30’uncu yılını idrak etmenin haklı gururunu paylaşıyoruz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, ilanından bugüne dek insan haklarına saygılı, demokratik hukuk devleti kimliğiyle kaydettiği ve her geçen gün daha da ileriye giden başarıları Türk Milleti için kıvanç vesilesidir.

Yaşadığı tüm haksızlıklara, baskı ve zulme rağmen, Kıbrıs Türk Halkı’nın, Ada’da adil ve kalıcı bir çözüme ulaşılabilmesi için her türlü yapıcı mücadelesini sabırla ve iyi niyetle göstermeye devam etmekten vazgeçmemesi her türlü takdiri hak etmektedir. Bu bağlamda, Kıbrıs Türk tarafı, yarım asrı tamamlayacak olan Kıbrıs sorununun bir an önce kalıcı, adil ve yaşayabilir bir siyasi çözüme kavuşturulması yolunda üzerine düşeni yaptığını tüm dünyaya göstermiş ve göstermeye devam etmektedir. Ancak bu durumun ilanihaye devam etmesini ve barış ile uzlaşma için çaba gösteren Kıbrıs Türkü’nün mağdur edilmesini kimse beklememelidir.

Anavatan Türkiye, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da, Kıbrıs Türk Halkı’nın haklı mücadelesinde her koşulda yanında yer almaya devam edecek, Ada’da siyasi eşitlik temelinde iki kesimli, eşit statüde iki Kurucu Devleti haiz yeni bir Ortaklık kurulmasıyla sağlanacak kalıcı bir uzlaşma için Kıbrıs Türkünü desteklemeyi sürdürecektir. Kıbrıs Türk halkının geleceğinin teminatı olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ekonomik, toplumsal gelişmesine katkı sağlamaya yönelik her türlü çabanın devamı da Anavatan ve garantör ülke olarak, Türkiye’nin önceliğindedir.

Bu onurlu günde Büyük Türk milletinin ayrılmaz bir parçası olan Kıbrıs Türkü’nün gurur ve mutluluğunu paylaşıyor, Kıbrıs Türk Halkı’nın varoluş mücadelesinin tezahürü olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne ve Kıbrıslı Türk kardeşlerimize nice huzurlu, güvenli ve müreffeh yıllar diliyorum.”

Yazdır Paylaş Yukarı