Lüksemburg Büyük Dükü'nün Ülkemizi Ziyareti

12.11.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Lüksemburg Büyük Dükü ile Büyük Düşesi, Sayın Cumhurbaşkanımızın davetine icabetle, 18-22 Kasım 2013 tarihlerinde ülkemize bir devlet ziyareti gerçekleştirecektir.

Bu, Türkiye ile Lüksemburg arasında diplomatik ilişkilerin tesis edildiği 1947 yılından bu yana Devlet Başkanı seviyesindeki ilk ziyareti teşkil edecektir.

Ziyaret kapsamında 19 Kasım Salı günü Ankara’da gerçekleştirilecek resmi görüşmelerde, başta siyasi ve ekonomik konular olmak üzere, iki ülke arasındaki ilişkiler tüm boyutlarıyla ele alınacak, ayrıca AB dahil güncel bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir teatisinde bulunulacaktır.

Lüksemburg Büyük Dükü, Ankara’daki resmi görüşmelerini tamamladıktan sonra 20 Kasım günü Gaziantep’e, ertesi gün ise İstanbul’a geçecektir. Bu vesileyle, İstanbul’da “Türkiye–Lüksemburg İş Konseyi”ne katılarak, iki ülkenin iş çevreleriyle biraraya gelecektir.

Büyük Dük’ün ülkemizi ziyareti, dost ve müttefik iki ülke arasındaki işbirliğinin her alanda ilerletilmesine yönelik karşılıklı iradenin en üst düzeyde teyidine vesile olacaktır. Bu kapsamda gerçekleştirilecek görüşmelerin, olumlu bir mecrada seyreden Lüksemburg ile ilişkilerimizin geliştirilip derinleştirilmesine katkı sağlayacağı değerlendirilmektedir.

Yazdır Paylaş Yukarı