Büyük Önder Atatürk'ün Ebediyete İntikalinin 75. Yıl Dönümü

09.11.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın, Büyük Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 75. yıl dönümü dolayısıyla yayımladıkları mesajları aşağıda sunulmaktadır:

"Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 75. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz.

Bugün Atatürk'ün aziz hatırasını yad ederken, ülkemizi onun gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda var gücümüzle çalışıyoruz.

Atatürk, barışçı kimliği, reformları, düşünce ve aksiyonlarıyla dünya tarihine yön veren, tüm insanlığın saygı duyduğu bir liderdir.

Türk milletinin kendisine verdiği görevi en iyi şekilde yerine getiren Atatürk, vizyonu, öngörüleri, geniş bakış açısı ve yaptıklarıyla ülkemize sınıf atlatmıştır.

Otoriter rejimlerin güçlendiği bir dönemde, millet egemenliğine dayalı Cumhuriyet’in kurulması, Atatürk’ün ve yüce Meclisimizin demokrasiye olan inancını daha o yıllarda ortaya koymuştur. Cumhuriyet’in halka dayanan dinamik yapısı yıllar içinde demokrasinin tüm ilke ve kurallarının hayata geçirilmesine imkan sağlamıştır. Cumhuriyetle demokrasiye geçişin temelleri atılmıştır.

Kısa hayatına büyük işler sığdıran Atatürk, milletinden aldığı güç ve destekle kendisini Türkiye’yi ileri ülkeler seviyesine çıkarma amacına adamıştır. Dönemin sınırlı imkanlarıyla büyük işler başaran Atatürk, yüce Meclisimizin ve milletimizin katkılarıyla yanmış yıkılmış bir ülkeyi ayağa kaldırmış, Türkiye’yi büyük bir dönüşüm sürecine sokmuştur.

Şüphesiz her tarafı işgal edilen yokluklar ve imkansızlıklar içerisindeki bir ülkede bunları yapmak kolay olmamıştır. Binlerce yıldan süzülen birlik ve beraberliğimiz, müstakil yaşama kararlılığımız ve bağımsızlık tutkumuz bu zorlu süreçte en büyük gücümüz olmuştur.

Cumhuriyet’ten bugüne dönem dönem sıkıntılar yaşansa da, halkımızın iradesi ve egemenliğine sahip çıkması sayesinde Türkiye, askeri, siyasi ve ekonomik krizlerin üstesinden gelmiş, demokrasinin evrensel standartlarını oluşturmak için ciddi adımlar atmıştır.

Bugün, hak ve özgürlükler konusunda önemli mesafeler alan Türkiye, bir yandan demokrasisini olgunlaştırırken, bir yandan da yatırım ve büyük projeleriyle ekonomisini güçlendirmekte, vatandaşlarının refah seviyesini artırmak için  gayret göstermektedir.

Ülke ve millet olarak, Atatürk'ün gösterdiği hedefler doğrultusunda daima ileriye bakıyoruz. Memnuniyetle ifade etmeliyim ki, Türkiye bugün dünyada sözü dinlenen, dostluğu aranan ve uluslararası sorunların çözümünde aktif rol üstlenen bir ülke konumundadır.

Türkiye'yi dünyanın en güçlü ülkeleri arasına sokmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Atatürk’e ve bizlere cennet vatanı miras bırakan atalarımıza karşı bu en büyük sorumluluğumuzdur.

Milletimiz binlerce yıldır olduğu gibi birlik ve beraberlik içinde tüm güçlükleri yenecek, örnek bir  ülke olmayı sürdürecektir. Bunu sağlayacak imkan ve kaynaklara sahip olduğumuzdan asla şüphe duymuyorum. Milletimiz, dünya tarihine de damga vuran Atatürk gibi bir öndere sahip olduğu için her zaman büyük gurur duymaktadır.

Bu düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, O'nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum."

Yazdır Paylaş Yukarı