Cumhurbaşkanımızın Türk-İngiliz Tatlıdil Forumu Toplantısı Vesilesiyle Edinburgh’u Ziyaretleri

30.10.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımız, 1-3 Kasım 2013 tarihlerinde Türk-İngiliz Tatlıdil Forumu’nun üçüncü toplantısı vesilesiyle Edinburgh’u ziyaret edeceklerdir.

2011 yılında kurulan Tatlıdil Forumu, iki ülke arasında mükemmel düzeyde seyreden siyasi ilişkilerin, sivil diyaloğu da kapsayacak şekilde zenginleştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla tasarlanmış bir iletişim platformudur. Esasen bir sivil toplum girişimi olan adıgeçen Forum, iki ülkenin iş, akademi, siyaset ve medya temsilcilerinin her yıl biraraya gelerek, güncel ikili ve uluslararası meseleleri gayrıresmi bir ortamda değerlendirmelerine imkan tanımaktadır. İlk toplantısı 2011 yılında İngiltere’de, ikinci toplantısı ise geçtiğimiz yıl ülkemizde yapılan Forum, bu kez Edinburg’ta gerçekleştirilecektir.

Sayın Cumhurbaşkanımız, 1 Kasım 2013 tarihinde York Dükü Prens Andrew’un evsahipliğinde Hollyrood Sarayı’nda verilecek açılış yemeğine onur konuğu olarak katılarak Forum katılımcılarına hitap edecekler, ayrıca 2 Kasım 2013 tarihinde York Dükü Prens Andrew’la birlikte Forum kapsamında düzenlenecek panellerin ardından katılımcılarla biraraya geleceklerdir.

Sayın Cumhurbaşkanımız, İskoçya’da yaşayan vatandaşlarımızla da buluşacaklardır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın Tatlıdil Forumu’na katılımı, adıgeçen sivil toplum girişimine ülkemizin verdiği siyasi desteğin ve Türkiye ile İngiltere arasında dostluk, stratejik ortaklık ve müttefiklik ilişkilerinin her alanda gelişip derinleşmesi yönündeki istek ve iradenin en üst seviyede teyit edilmesine vesile olacaktır.

Yazdır Paylaş Yukarı