Norveç Kralı V. Harald'ın Ülkemizi Ziyareti

28.10.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Norveç Kralı Majesteleri V. Harald, Sayın Cumhurbaşkanımızın davetine icabetle, 5-7 Kasım 2013 tarihlerinde ülkemize bir devlet ziyareti gerçekleştirecektir.

Bu, Türkiye ile Norveç arasında diplomatik ilişkilerin tesis edildiği 1926 yılından bu yana Devlet Başkanı seviyesindeki ilk ziyareti teşkil edecektir.

Ziyaret kapsamında 5 Kasım 2013 Salı günü Ankara’da gerçekleştirilecek resmi görüşmelerde, başta siyasi ve ekonomik konular olmak üzere, iki ülke arasındaki ilişkiler tüm veçheleriyle ele alınacaktır. Ayrıca, ticaret hacminin ve karşılıklı yatırımların arttırılmasına yönelik ilave imkânlar üzerinde durulacak, güncel bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir alışverişinde bulunulacaktır.

Norveç, petrol ve doğalgaz üreticisi olmasının yanında yenilenebilir enerji kaynakları alanında da önemli bir teknolojik birikim ve tecrübeye sahiptir. Bu çerçevede Konuk Kral, Ankara’daki programı kapsamında 6 Kasım günü “Yenilenebilir Enerji Kaynakları Alanında Türkiye-Norveç Ortaklığı Forumu”nun açılışına katılacaktır.

Konuk Kral, resmi temaslarını tamamladıktan sonra 7 Kasım 2013 tarihlerinde İstanbul’da iş dünyasının temsilcileriyle biraraya gelecektir.

Norveç Kralı V. Harald’ın ülkemizi ziyareti, dost ve müttefik iki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilip derinleştirilmesi yönündeki karşılıklı arzu ve iradenin en üst düzeyde teyidine vesile olacaktır. Bu kapsamda gerçekleştirilecek görüşmelerin, Norveç ile ilişkilerimizin her alanda daha da güçlenmesine katkı sağlayacağı değerlendirilmektedir.

 

Yazdır Paylaş Yukarı