Kurban Bayramı Mesajı

14.10.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın Kurban Bayramı Mesajları aşağıda sunulmaktadır:

“Değerli Vatandaşlarım,

Milletimizi manevi iklimiyle saran, ortak bir ruhla kaynaştıran ve kucaklaştıran Kurban Bayramı’nı hep birlikte karşılamanın mutluluğu ve heyecanı içindeyiz.

Bayram’ın getirdiği ulvi değerlerin; bizleri bütünleştiren sıcak ve samimi duyguların; toplumun tüm kesimlerini kuşatmasını, bu mübarek günlerin birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmesini diliyorum.

Bayram’ın ülkemiz, halkımız, Türk ve İslam dünyası için hayırlara vesile olmasını, yakın coğrafyamız başta olmak üzere yaşanan acıların sona ermesini, Türkiye’de ve  dünyada barışın ve esenliğin hakim olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Herkesin yakınlarıyla birlikte, huzur içinde güzel bir bayram geçirmesini temenni ediyorum. Bu duygularla bütün vatandaşlarımın Bayram’ını kutluyorum.

Toplumsal hayatımızın temel taşı olan dini bayramlar, sevgi, saygı, kardeşlik, barış gibi değerlerin yoğun bir şekilde hissedilmesine vesile olurken, diğer taraftan da insan olmanın erdemlerini güçlü bir şekilde hatırlatmaktadır. Vatandaşlarımızın, bayramların anlam ve öneminin idraki içinde, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşmayı daima ön planda tutacaklarına ve ihtiyacı olanlara sahip çıkacaklarına inancım tamdır.

Aziz Vatandaşlarım,

Güzel ülkemiz, kuruluşundan bu yana muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak, vatandaşlarının refah düzeyini yükseltmek, en gelişmiş ülkelerin standartlarını hayatın her alanında geçerli kılmak için azimli bir gayretin içinde olmuştur. Ülkemizin başarıları çeşitli vesilelerle de ifade ettiğim gibi göz kamaştırıcıdır. Bugün Türkiye’nin küresel bir çekim merkezi haline gelmesi, yükselen bir merkez olarak gösterilmesi tesadüfi değildir.

Türkiye, büyük bir özgüvenle, yarınlarına umutla bakmaktadır. Önümüzdeki süreçte barış, demokrasi ve ekonominin birbirini tamamlayan bir anlayışla ilerlemesi, reform sürecinin kararlılıkla devam ettirilmesi; bütüncül bir gelişmenin yolunu açacak, birlik ve beraberliğimizi pekiştirecek, ülkemizi hedeflerine daha da yaklaştıracaktır.

Birlik ve beraberliğimizden aldığımız güçle, ülkemize ayakbağı olma mahiyeti taşıyan tüm sorunların üzerine cesaretle gidilmektedir. Burada önemli olan enerjimizi milletimizin beklentileri doğrultusunda harcamaktır. Sorunlarımızı elbirliğiyle çözecek iradeye, imkanlara ve siyasi istikrar başta olmak üzere önemli avantajlara sahibiz. İhtiyacımız olan yegane unsur, birbirimizi anlamak; farklılıklarımıza saygı göstermek; birliğimizi, dirliğimizi her şart altında muhafaza etmek; kendimize, milletimize ve devletimize güvenmektir. İnancım odur ki, bu güç ve potansiyel, Türkiye’yi daha yukarılara taşıyacaktır.

Bu düşüncelerle, bütün vatandaşlarımın, tüm İslam aleminin Bayram’ını tebrik ediyorum, yarınlarımızın teminatı çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum. Bayram vesilesiyle şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı ifade ediyorum. Kutsal Hac görevini ifa eden vatandaşlarımızın sağlıkla ülkemize dönmelerini temenni ediyorum. Vatandaşlarımızdan trafikte daha dikkatli olmalarını, kurallara uymalarını rica ediyorum.

Sizleri sevgiyle, muhabbetle, en samimi duygularımla selamlıyorum.”

Yazdır Paylaş Yukarı