Nobel Barış Ödülü

11.10.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın, bu seneki Nobel Barış Ödülü’nün Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü’ne verilmesi  vesilesiyle yayımladıkları mesaj aşağıda sunulmaktadır:

"Bu seneki Nobel Barış Ödülü’ne Lahey’de yerleşik Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü’nün layık görülmesinden büyük memnuniyet duydum. Ülkemizin tecrübeli diplomatlarından Büyükelçi Ahmet Üzümcü’nün Genel Direktörlüğü’nü yaptığı Örgütün çabalarını Türkiye olarak hep destekledik. Bu bağlamda, ben de geçen yıl Nisan ayında Hollanda’ya gerçekleştirdiğim Devlet Ziyareti sırasında örgütün Genel Merkezi’ni ziyaret ederek bir konuşma yapmıştım.

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü, uzun yıllardır ifa ettiği başarılı çalışmalara ilave olarak halihazırda Suriye’deki kimyasal silahların imha edilmesi vazifesini de yürütmektedir.  Bu vesileyle,  Genel Direktör Büyükelçi Üzümcü nezdinde, Örgüt personeli ile çalışmalarına destek veren tüm değerli uzman ve denetçileri tebrik ediyorum.

Örgüte verilen Nobel Barış Ödülü’nün Ortadoğu bölgesi başta olmak üzere tüm dünyamızın kitle imha silahlarından arındırılmasına vesile olmasını temenni ediyorum."

Yazdır Paylaş Yukarı