Preveze Deniz Zaferi'nin Yıl Dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü

27.09.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın Preveze Deniz Zaferi'nin Yıl Dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü dolayısıyla, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu’na gönderdikleri mesaj aşağıda sunulmaktadır:

"Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en önemli unsurlarından birini oluşturan Deniz Kuvvetleri, disiplini, yüksek görev bilinci, modernizasyonu, harekat kabiliyeti ve ulaştığı kuvvet yapısıyla milletimize kıvanç vermektedir.

Türkiye’nin dünya denizlerindeki menfaatlerini koruyan, her geçen gün gücünü ve bölgesindeki etkinliğini artıran Deniz Kuvvetlerimiz, görevlerini başarıyla yürütmekte, denizlerde bayrağımızı gururla dalgalandırmaktadır.

Üstlendiği uluslararası görevlerde de başarısıyla temayüz eden Deniz Kuvvetleri, dünyadaki donanmalarla işbirliği ve ortak faaliyetleriyle, küresel deniz güvenliğine katkıda bulunmaktadır.

Etrafı denizlerle çevrili, üç kıtanın geçiş noktasında bulunan bir coğrafyada, güçlü bir donanmanın varlığı zorunludur.  Deniz Kuvvetlerimizin dünyadaki ve teknolojideki gelişmelere paralel yapılanmasını ve her geçen gün gücünü artırmasını önemsiyorum. Bu kapsamda gemi inşa ve savunma sanayii ile diğer alanlarda yürütülen çalışmalardan, hayata geçirilen projelerden memnuniyet duyuyorum..

Deniz Kuvvetlerimizin parlak mazisiyle her vatandaşımız gurur duymaktadır. 1538'de Barbaros Hayrettin Paşa liderliğinde kazanılan Preveze Deniz Zaferi ile donanmamız tarihe damga vurmuştur. Bu zafer, donanmamızın gücünü gösterdiği gibi, denizcilerimizin kahramanlık ve cesaretini de gözler önüne sermiştir.

Deniz Kuvvetlerimizin harekat kabiliyeti, donanımı, nitelikli personeli ve vizyonuyla üstleneceği tüm görevleri geçmişte olduğu gibi layıkıyla yerine getireceğine inancım tamdır.

Preveze Deniz Zaferi'nin yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü'nde, şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet duygularıyla anıyor, size ve şahsınızda Deniz Kuvvetleri'nin tüm mensuplarına selam ve sevgilerimi iletiyorum."

Yazdır Paylaş Yukarı