Gaziler Günü

19.09.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın Gaziler Günü mesajı aşağıda sunulmaktadır:

“Şehitlik ve gazilik, kültürümüzde müstesna yeri bulunan yüce makamlardır.

Aziz milletimiz, vatan, bayrak, hürriyet ve istiklal uğrunda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymıştır.

Kahramanlık, yiğitlik, cesaret gibi değerlerden beslenen bu soylu anlayış, Türk milletini daima güçlü kılmış, tarih boyunca muzaffer olmasının, hür ve müstakil yaşamasının yolunu açmıştır.

Şehitlerimiz emsalsiz özverileriyle, milletimizin gönlünde seçkin yer edinmişlerdir. Gazilerimiz, kahramanlıkları ve cesaretleriyle, sabır ve metanetleriyle örnek olmuşlardır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, Sakarya Zaferi’nin ardından Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazilik Unvanı ve Mareşal Rütbesi’ni vermesi, gaziliğin saygınlığını gösterdiği gibi, milletimizin gazilerimize sevgisinin, takdirlerinin de anlamlı bir ifadesi olmuştur.

Şehitlik mertebesine yükselen ve gazilik onuruna erişen asil vatan evlatlarına milletçe minnet ve şükran borçluyuz. Kadirşinas Türk milleti şehitlerinin ve gazilerinin hatırasını canlı tutmakta, onları daima hayırla yadetmektedir.

Milletimiz ve devletimiz şehitlerine, gazilerine ve onların ailelerine özel bir değer vermektedir. Gazilerimize daha iyi imkanların sunulması, sorunlarının çözülmesi, beklentilerinin karşılanması için devletin bütün kademelerinde hassasiyet gösterilmektedir.

Güzel ülkemiz, ezelden ebede büyük bir itinayla koruyacağımız mukaddes vatanımız, varlığını milletimize adamış tüm kahramanlarımızın bizlere emanetidir. Bugünlere kolay gelinmemiştir. Bunun bilinci içinde, bu vatan için ödenen bedelleri unutmadan, birlik ve bütünlüğümüzü korumak, milletimizi yüceltmek, ülkemizi her alanda yükseltmek için azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.

Atatürk'e Gazi Unvanı ve Mareşal Rütbesi Verilmesinin Yıldönümü ve Gaziler Günü'nde, Büyük Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

 

Yazdır Paylaş Yukarı