Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri

08.09.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın, 732. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri dolayısıyla, Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar’a gönderdikleri mesaj:

"732. Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’ne davetiniz için teşekkür ediyorum.

Kayı Boyu’nun Ertuğrul Gazi’nin öncülüğünde Söğüt’e gelmesiyle, küçük bir beylikten bir cihan imparatorluğuna uzanan sürecin, köklü bir medeniyetin ilk adımları atılmıştır.

Milletimizin yetiştirdiği büyük devlet adamı Ertuğrul Gazi, kahramanlığı, ileri görüşlülüğü ve adaletli yönetim anlayışıyla, kendinden sonraki devlet adamlarına yol gösterici olmuştur.

Babası Ertuğrul Gazi’nin ilkelerini, fikirlerini, ideallerini ve idare anlayışını benimseyen Osman Bey, üç kıtada hüküm süren ve insanlık tarihindeki büyük medeniyetlerden biri haline gelen Osmanlı Devleti’ni kurmuştur. Hiç şüphe yoktur ki, Osmanlı İmparatorluğu,  kurduğu nizam ve kültür hazineleriyle dünya tarihine de damgasını vurmuştur.

Osmanlı’yı başarılı kılan ve asırlar boyu ayakta tutan değerlerin; farklı inançlara, dillere, köken ve kültürlere sahip insanların, 600 yılı aşkın bir süre aynı topraklar üzerinde barış içerisinde yaşamasına imkan sağlayan bu örnek idare anlayışının temellerinde, Söğüt’te benimsenin ilkeler ve felsefe yatmaktadır.

Her yıl düzenlenen etkinlikler ve şenlikler, tarihimizi daha iyi anlamak, tarih bilincimizi güçlendirmek ve geleceğe ilişkin değerlendirmeler yapmak açısından güzel bir fırsat sunmaktadır.

Bugün Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri vesilesiyle, ecdadımızın emaneti olan bu köklü mirasa sahip çıkacağımızı, gelecek nesillere aktaracağımızı, birlik ve beraberliğimizden aldığımız güçle ülkemizi huzur ve refah içinde geleceğe taşıyacağımızı bir kez daha vurguluyoruz.

Anma etkinliklerinin bundan sonra da aynı coşkuyla gerçekleştirilmesi temennisiyle, Ertuğrul Gazi’yi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi sunuyorum.”

Yazdır Paylaş Yukarı