Sivas Kongresi'nin Yıl Dönümü

04.09.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sivas Kongresi'nin yıl dönümü dolayısıyla yayımladıkları mesaj aşağıda sunulmaktadır:

“Büyük Atatürk önderliğinde yürüttüğümüz istiklal mücadelesinin her safhası çetin geçmiş, alınan kritik kararlar, zafere giden yolu açmıştır. Sivas Kongresi’nin de bu süreçte kritik ve hayati bir yeri vardır.

Sivas’ta, Atatürk’ün “Milletin hakiki ve müntehap mümessilleri” dediği kongre üyeleri, tarihi kararlara imza attılar. Kongre’nin milletimizin seçtiği temsilcilerle toplanması mücadelenin milli iradeye dayanması ve milletçe yürütüldüğünü göstermesi bakımından da kayda değerdir.

Amasya ve Erzurum Kongreleri’nin ardından Sivas’ta alınan kararlarla milletimizin kayıtsız şartsız istiklali kabul ettiği tüm dünyaya ilan edilmiş, milllet egemenliğine dayanan, tam bağımsız yeni müstakil bir devletin kurulacağının da işaretleri verilmiştir.

Sivas Kongresi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması başta olmak üzere birçok gelişmeyi doğrudan etkilemiştir. Milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde Atatürk’ün etrafında kenetlenmesi ve kendi kaderine sahip çıkmasıyla istiklal mücadelesi büyük bir zaferle sonuçlanmış, ardından Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur.

Cumhuriyetle birlikte parlak bir geleceğe yelken açan Türkiye, kendisine yüksek hedefler koymuş ve bunun için ciddi adımlar atmıştır. Bugün demokrasisini olgunlaştıran, bölgesinde etkin bir güç olan Türkiye, geçmişten aldığı güç, büyük potansiyeli ve yaptığı muazzam atılımlarla muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefine her geçen gün daha da yaklaşmaktadır.

Bugün geldiğimiz sevindirici seviyenin arkasında milletimizin dayanışması, vatan sevgisi, ortak bir ruhla güçlüklerin üstesinden gelme iradesi vardır. Bizler de bunun bilinciyle birbirimize sıkı sıkıya sarılarak hedeflerimize hep birlikte yürümeye devam edeceğiz.

Sivas Kongresi'nin yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Sivas’ta ve diğer şehirlerde tarihi kararları alan değerli temsilcileri, tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum.”

Yazdır Paylaş Yukarı