30 Ağustos Zafer Bayramı

29.08.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajları aşağıda sunulmaktadır:

"Türk milletinin kaderini değiştiren Büyük Zafer’in 91. yıl dönümünü coşkuyla kutluyoruz. Bu gurur gününde, aziz milletimizin ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin mensuplarının Zafer Bayramı’nı en içten duygularla tebrik ediyorum.

Tarih bir milletin en önemli hayat kaynaklarından biridir. Milletler tarihlerinden güç alarak, geçmişlerinden gelen birikimlerinin üzerine geleceklerini inşa ederler. Bugün memnuniyetle ifade etmek isterim ki, ecdadımız uğrunda büyük bedeller ödeyerek, bizlere her safhası parlak zaferlerle dolu şanlı bir tarih armağan etmiştir.

Büyük Atatürk önderliğinde, ordu-millet kenetlenmesiyle kazanılan 30 Ağustos Zaferi de, bu süreçteki tarihi dönemeçlerden birini ifade etmektedir. İstiklal Savaşı’nın en önemli aşamasını oluşturan Büyük Taarruz ve Atatürk’ün bizzat komuta ettiği Başkomutan Meydan Muharebesi’nde, milletimiz ve ordumuz, adeta imkansızı başararak, başka milletlere de örnek olacak bir zafere imza atmıştır. 30 Ağustos Zaferi, milletimizin bağımsızlık inancının ve vatan sevgisinin önünde hiçbir gücün duramayacağını tüm dünyaya bir kez daha kanıtlamıştır.

30 Ağustos Zaferi, farklılıklarını zenginlik olarak gören milletimizin, ortak değerlerde bütünleşerek, birlik ve beraberlik içerisinde yazdığı bir destandır. İstiklal Savaşı’nı taçlandıran, milli ruhumuzu ve onurumuzu yücelten, Türkiye Cumhuriyeti’nin doğuşunu müjdeleyen 30 Ağustos Zaferi’yle, milletimizin egemenliğinin, kayıtsız-şartsız bağımsızlığının ve ebedi varlığının anıtı dikilmiştir.

Savaş meydanlarında sergilenen emsalsiz mücadele, Cumhuriyet’in sağlam temeller üzerinde kurulmasını ve yükselmesini mümkün kılarken, milletimizin de onurlu bir hayat sürmesinin yolunu açmıştır.

Zafer Bayramı vesilesiyle şunu vurgulamak isterim ki: Şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetinin aynı şuur ve kararlılıkla korunması, milletimizin ebediyete kadar hür ve müstakil yaşaması yegane amacımızdır.

Böyle büyük zaferlerin yıl dönümleri, güzel bir geleceğe doğru yürürken, hepimize kıvanç ve güven vermektedir. Bizler de bu güvenle, ülkemizi demokratik, siyasi ve ekonomik bakımdan daha ileri seviyelere taşımak, her alandaki standartlarımızı yükselterek milletimizin beklentilerini gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Sahip olduğumuz değerler ve Cumhuriyet tarihi boyunca elde ettiğimiz muazzam kazanımlar, Türkiye’nin yolunun açık, yarınlarının parlak olduğunun en müşahhas göstergeleridir.

Milletimizin gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetlerimiz de, cesareti, özverisi, kahramanlığı, vatanseverliği, terörle mücadeledeki fedakar gayretlerinin yanı sıra, ulusal ve uluslararası görevlerdeki başarılarıyla büyük takdir toplamaktadır. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin küresel ve bölgesel düzeyde ortaya çıkan risk ve tehditlere karşı koyabilecek imkan ve kabiliyetlere sahip olması, elbette ki hepimiz için gurur vericidir.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda, Cumhuriyetimizin kurucusu Aziz Atatürk'ü, silah ve dava arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum.

Büyük Zafer’in 91. yılında, milletimizin, mazisi zaferlerle dolu şanlı Ordumuzun mensuplarının, dünya barışının sağlanmasına katkıda bulunmak için yurtdışında üstün başarıyla görev yapan birliklerimizin Zafer Bayramı’nı bir kez daha kutluyor, vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum."

Yazdır Paylaş Yukarı