Malazgirt Zaferi'nin Yıl Dönümü

26.08.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın, Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümü mesajları aşağıda sunulmaktadır:

"Türk milletinin geleceğini şekillendiren en önemli başarılardan biri de Malazgirt Zaferi'dir. Bu eşsiz Zaferin 942. yıl dönümünü kutluyorum.

Büyük komutan ve devlet adamı Alparslan'ın komutasında elde edilen bu zaferle, ebedi yurdumuz olan Anadolu’nun kapıları milletimize açılmıştır. Bu yönüyle Malazgirt Zaferi, Anadolu’da başlayan ve Türkiye Cumhuriyeti’yle devam eden sürecin de başlangıcını teşkil etmektedir.

Siyasi ve askeri sonuçlarıyla, Türk ve dünya tarihine yön veren Malazgirt Zaferi, milletimizin Anadolu’da kurduğu büyük medeniyetin yolunu açmış; Anadolu toprakları yüzyıllardır milletimizin hoşgörü, barış ve dayanışma hasletleriyle yoğrulmuştur.

Bereketli Anadolu topraklarında, büyük devlet adamlarımızın tüm dünyayı etkileyen örnek yönetim anlayışıyla milletimiz, büyük başarılara imza atmış, birlik ve beraberliğinden ödün vermeden, farklı inanç ve kültürleri birarada yaşatmıştır. Türkiye  Cumhuriyeti bu eşsiz mirasın üzerinde yükselmiştir.

Bizler de bu kıymetli mirası her zaman koruyacak, zenginliklerimize ve değerlerimize sahip çıkarak, gelecek nesillere aktaracağız. Ecdadımızın tüm zorlukları aşarak yazdığı şanlı tarihimizden güç alarak, Türkiye’yi her alanda daha ileriye taşıyacağız.

Malazgirt Zaferi’nin 942. yıl dönümünde, Sultan Alparslan’ı ve cennet vatanımız uğruna canını veren tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum.

Yazdır Paylaş Yukarı