Slovakya Cumhurbaşkanı Sayın Ivan Gasparoviç'in Ülkemizi Ziyareti

17.08.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Slovakya Cumhurbaşkanı Sayın Ivan Gasparoviç, Sayın Cumhurbaşkanımızın davetine icabetle, 19-21 Ağustos 2013 tarihlerinde ülkemize resmi bir ziyarette bulunacaktır.

Söz konusu ziyaret, Sayın Cumhurbaşkanımızın 1-3 Kasım 2009 tarihlerinde Slovakya’ya gerçekleştirdikleri ziyaretin iadesi mahiyetini taşımaktadır. Bu aynı zamanda, Slovakya’nın uluslararası toplumdaki yerini aldığı 1993’ten bu yana iki ülke arasında Cumhurbaşkanı düzeyinde karşılıklı olarak yapılan beşinci ziyaret olacaktır.

Ziyarette ikili ilişkiler tüm boyutlarıyla değerlendirilecek, yeni işbirliği ve ortaklık imkânları üzerinde durulacaktır. Ayrıca güncel bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunulacaktır.

Konuk Cumhurbaşkanı, Ankara’daki resmi görüşmelerini 20 Ağustos’ta tamamladıktan sonra ertesi gün temas ve incelemelerine İstanbul’da devam edecektir.

Küresel kriz ortamında istikrar ve kalkınmalarını sürdürmeyi başaran ender ülkelerden olan Türkiye ile Slovakya, bölgesel ve küresel barış, huzur, istikrar ve refaha katkıda bulunmayı hedeflemektedir. Bu çerçevede, ortak gündemlerinde yer alan konular ve coğrafyalarda yakın işbirliği yapmaktadır.

Cumhurbaşkanı Sayın Gasparovic’in ziyareti, ikili ilişkilerin her alanda gelişip güçlendirilmesine katkı yapmanın yanısıra, bu doğrultudaki müşterek gayretlerin gözden geçirilmesine vesile olacaktır.

Yazdır Paylaş Yukarı