Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür-Sanat Etkinlikleri

16.08.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın, Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür-Sanat Etkinlikleri dolayısıyla yayımladıkları mesaj aşağıda sunulmaktadır:

“Tarih boyunca birçok medeniyete kucak açan Anadolu, kültürel zenginlikleri, Hacı Bektaş Veli, Yunus Emre, Mevlana gibi gönül insanı ve düşünürlerin yaşadığı ve düşüncelerini olgunlaştırdığı manevi iklimiyle dünyanın en önemli coğrafyalarından biri olmuştur.

Anadolu’da asırlardır hakim olan barış, hoşgörü ve kardeşlik kültürünün sağlam temeller üzerinde yükselmesinde ve buradan dünyaya yayılmasında bu düşünürlerimizin çok değerli katkıları vardır.

İnsanı ve sevgiyi temel alan felsefeleriyle önemli mesajlar veren, dostluğun, kardeşliğin barışın inşasına katkıda bulunan Hacı Bektaş Veli gibi değerli şahsiyetlerin yaşatılması, tüm dünyaya ve gelecek kuşaklara tanıtılması hepimize düşen bir görevdir.

Bu nedenle Hacı Bektaş Veli’yi anma etkinlikleri gibi kültürel faaliyetlere büyük önem veriyoruz.

Bugün insanlığın temel aldığı değerleri, yüzlerce yıl önce hem yaşayan hem yaşatan ve çevresindekilere aşılayan Hacı Bektaş Veli,  evrensel öğretileriyle asırları aşarak günümüze ulaşmış büyük bir düşünür ve gönül adamıdır. İnsan ve Allah sevgisine, hoşgörüye dayalı düşüncesiyle geniş kitlelere ulaşan  Hacı Bektaş Veli, Anadolu’da birliğin gerçekleşmesine de önemli katkı sağlamıştır.

Hacı Bektaş Veli, yüzyıllar boyunca yaşatılan düşünceleriyle bugün de toplumumuza rehberlik etmeyi sürdürmektedir. Farklı kültürlerin yüzyıllardır Anadolu’da kardeşçe yaşamasında, farklılıkların zenginlik olarak algılanmasında mütefekkirlerimizin etkisi büyüktür.

Aziz milletimiz, Hacı Bektaşların, Mevlânâların, Yunus Emrelerin öğütlediği gibi, sevgi, kardeşlik, birlik ve beraberlik içerisinde çalışmakta, güçlü, müreffeh, modern ve demokratik bir Türkiye'yi hep birlikte inşa etmektedir.

Birlikteliğimizden aldığımız güçle, birbirimizi dinleyerek, anlayarak, birbirimizle empati kurarak, konuşarak el birliğiyle sorunlarımızı çözeceğimize ve hedeflerimize hızla ulaşacağımıza inanıyorum.

Hacı Bektaş Veli’yi saygı ve rahmetle anıyor, anma törenleri ve faaliyetlerin düzenlenmesinde emeği olanları tebrik ediyor, tüm vatandaşlarıma selam ve sevgilerimi sunuyorum.”

Yazdır Paylaş Yukarı