Kara Kuvvetleri'nin Kuruluş Yıl Dönümü

28.06.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın, Kara Kuvvetleri'nin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'na gönderdikleri mesaj aşağıda sunulmaktadır:

“Dünyanın en eski ordularından olan Kara Kuvvetlerimiz, 2222’nci gurur ve şeref yılını kutlamanın kıvancını taşımaktadır.

Malazgirt’ten Niğbolu’ya, İstanbul’un Fethi’nden Çanakkale’ye, Sakarya’dan Büyük Taarruz’a kadar emsalsiz zaferlerle imza atan Kara Kuvvetlerimiz, kurduğumuz köklü devletlerle birlikte tarihe damga vurmuştur.

Kara Kuvvetlerimiz, vatan savunmasında ve teröre karşı verilen üstün mücadelede olduğu kadar, doğal afetlerde ve sosyal sorumluluk projelerindeki katkı ve fedakarlıklarıyla da milletimizin takdirini kazanmıştır.

Uluslararası görevlerdeki başarısıyla da adından övgüyle sözettiren Kara Kuvvetlerimiz, uluslararası istikrara ve dünya barışına katkı sağlayarak milletimizi gururlandırmaktadır.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin omurgası olan Kara Kuvvetlerimiz, teknolojik gelişmeler doğrultusunda modernizasyon çalışmalarını sürdürmekte ve her geçen gün harekat kabiliyetini artırmaktadır.

Kara Kuvvetlerimiz, binlerce yıllık birikimi, nitelikli personeli, donanımı, disiplini, ulaştığı yüksek seviye ve görev bilinciyle Silahlı Kuvvetlerimizin en önemli gücü olmayı sürdürecektir.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tarih boyunca milletimize hizmet eden tüm kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükran duyuyorum.

Türk Kara Kuvvetleri'nin kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyor, size ve şahsınızda Kara Kuvvetlerimizin tüm mensuplarına selam ve sevgilerimi iletiyorum.”

Yazdır Paylaş Yukarı