Türk Kızılayı’nın Kuruluş Yıl Dönümü

11.06.2013
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın, Türk Kızılayı’nın kuruluş yıldönümü dolayısıyla Genel Başkan Ahmet Lütfi Akar’a gönderdikleri mesaj aşağıda sunulmaktadır:

"145 yıldır insanlığın hizmetinde olan Türk Kızılayı, başarılı faaliyetleriyle  halkımızın güvenine mazhar olmanın mutluluğunu yaşamaktadır.

Kurulduğu günden bu yana özveriyle çalışan Türk Kızılayı, milletimizin “merhamet eli” olarak, dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın en zor anlarında insanlara yardım eli uzatan gönüllü bir hizmet ordusudur.

Türk Kızılayı, Türk insanının yardımseverliğini, insani değerlere verdiği önemi ve ülkemizin büyüklüğünü tüm dünyaya gösteren öncü ve örnek bir kurumumuz olmuştur.

Yurt içinde ve yurt dışında tüm felaketlerde “kara gün dostu” olarak insanların yardımına koşan, yürüttüğü insani yardım operasyonlarıyla büyük takdir toplayan Türk Kızılayı’nın bugün dünyanın saygın yardım kuruluşlarından biri haline gelmesi, benimsediği temel ilkeleri başarıyla uygulamasının tabii bir sonucudur.

Türk Kızılayı’nın barınmadan kan ihtiyacının karşılanmasına ve sosyal yardıma kadar birçok alandaki gurur verici hizmetlerini, ulusal ve uluslararası seviyede layıkıyla devam ettireceğine inancım tamdır.

Vatandaşlarımızın, kan bağışı ve diğer yardımlarıyla, bu güzide kurumumuzu desteklemeye devam edeceklerine inanıyorum.

Türk Kızılayı’nın kuruluş yıldönümünü tebrik ediyor, size, Kızılay'ın tüm çalışanlarına sevgi ve selamlarımı iletiyorum."

Yazdır Paylaş Yukarı